A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
SweetSexySavage


Bookmark

Data

Released Siječanj 2017
Format Albumi
Vrsta Contemporary R&B
Dodano Četvrtak, 10 Kolovoz 2017
Žanr R&B
Length 58:29
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2017
Država Europa
Etiketa Atlantic / Tsunami Mob
Catalog Number 7567-86637-9
Edition details objavljeno: 27.1.2017.; izvršni producent: IAMSU!; snimano: 2015. - 2016. - Atlantic Records @ A Studios, Los Angeles, Blast Off Productions, NYC i Milkyboy the Studio, Philadelphia
Tags Atlantic Atlantic Records Kehlani Tsunami Mob IAMSU!

Review

Kehlani je mlada američka pjevačica i kantautorica kojoj je SweetSexySavage prvi studijski album, a izdan je u siječnju ove godine. Ugledni Rolling Stone uvrstio ju je među 10 novih izvođača koje morati čuti, a pjesma Gangsta s ovog albuma našla se na soundtracku filma Suicide Squad što ju je učinilo prepoznatljivom na glazbenoj sceni.

Ovaj album sastoji se od čak 17 pjesama koje je Kehlani sama napisala, izuzev Intra  i za razliku od njenog prijašnjeg rada on je zabavniji i agresivniji. Pjesme su tematski i glazbeno povezane i slične ali ne zvuče isto što je poprilično teško postići u vrijeme kada smo već sve čuli ili mislimo da jesmo. Kao i jedna od pjesama na albumu, Personal, ovo je vrlo osoban album s mnogo slojeva i varijacija u izvedbi mlade pjevačice. Može se tu čuti mnoštvo emocija; od tuge, veselja, zadovoljstva do nesigurnosti i ponosa, a što je najznačajnije sve pjesme prenose njen čvrst stav bez ustručavanja. Toliko je samouvjerena u onome što radi da se jasno vidi referenca na TLC i njihov album CrazySexyCool ali bez nostalgičnog imitiranja u bilo kojem pogledu, a odaje im počast na svoj način u pjesmi Escape s primjesama folka. Get Like podsjeća na nešto to smo davno mogli čuti od Rihanne. Ima tu i nešto mračnijeg hip-hopa u pjesmi Not Used To It, a sve je zaokružila posljednjom pjesmom Thank You koja je začinjena utjecajem gospela u kojoj nam govori o svom rastu i napretku. Djevojka ima odličan stav, bez sumnje.

Album je kombinacija R'N'B-a i koječega navedenog. Bez monotonije, bez ponavljanja, jedino što se može primjetiti je da su neke pjesme iskorištene kao filleri i stoga možda malo predugo traje, no to nije ništa toliko loše. Tematski se osvrće na žene, njihov položaj i snagu koju nose u sebi koju bez opravdavanja iznosi. U svakom slučaju kvalitetno izdanje koje bez problema može poslužiti kao ljetni soundtrack.

Karla Dobranić

Hits 2110

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici