A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Inner Monologue Part I


Bookmark

Data

Released Siječanj 2019
Format EP
Vrsta Club/Dance / Dance-Pop
Dodano Petak, 08 Ožujak 2019
Žanr Pop
Length 18:14
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2019
Država SAD
Etiketa Republic Records
Edition details objavljeno: 24.1.2019.
Tags Republic Records Julia Michaels

Review

Možda trenutno nepoznata u glazbenim krugovima, mlada glazbenica proslavila se prvotno pjesmom 'Issues' gdje je već na samom početku dala do znanja kako vješto barata svojim glasom.

No, osim 'Issues' ni jedan druga pjesma nije mi zapinjala pretjerano za uho, sve su nekako bile prolazne. Našle su se usputno na mojim playlistama, ali nikada nisu bile među odabranima koje bi svirale, sve do 'What a Time'.

Nalazi se na novom albume Julie, nazvanom 'Inner Monologue Part I', unatoč tome što se na albumu nalazi svega šest pjesama, uspjela je postići dobro zaokružene suradnje sa glazbenicima svojih godina.

Tako i 'What a Time' koju je upotpunio Niall Horan, poznatiji kao jedan od 1D ilit One Direction družine.

Pjesma je veoma osebujna, govorio o vezi koja se prekida, ali koja je trajala jedno dobro vrijeme i to vrijeme, iako je bilo uloženo u ljubav i pažnju, na kraju se iskazalo kao laž, kao što i kaže; "I think of that night in the park, it was getting dark and we stayed up for hours. What a lie, what a lie, what a lie; for you and I." Niall se isto tako pokazao kao sposoban mladi glazbenik, koji je odbacio dječačke igre i ubacio se u nešto ozbiljnije i zrelije krugove u kojima pokazuje i vokalne i instrumentalne vještine, što isto tako pokazuje i njegov album 'Flicker'.

Cijeli album zapravo reprezentira neku vrstu depresije i anksioznosti. Već na samom početku album počinje s pjesmom 'Anxiety' u kolaboraciji sa Selenom Gomez, kojoj je između ostalog i bila dijagnosticirana depresija i anksioznost pa ne čudi da se našla među odabranima na albumu.

Zašto depresija i zašto anksioznost? Teško je definirati kroz što sve osoba prolazi, kakav sve teret nosi na svojim leđima i kako se nosi sa svim tim.

"But all my friends, they don't know, what it's like, what it's like" najbolje opisuje danu situaciju u nečijem danu. Nastavno na to, slijedi 'Happy', što ubiti i ne treba posebno predstavljanje, već pozorno slušanje.

Cijeli svoj kratak album, Julia je zavila u prekrivenu patnju i bol, tjeskobu koju očito osjeća duže vrijeme pa ju je morala pretočiti u nešto glazbeno kako bi lakše emocije izbacila van iz sebe.
Iako album nije kompletno ljubavnih izričaja, već pokriva cijelo jedno životno iskustvo, jasno opisuje (prolazne) faze koje svi prolazimo.

Od jutarnjeg ustajanja i anksioznosti što dan nosi, preko radnih i privatnih obveza koje ponekad donose osjećaj depresije i tjeskobe kako dan prolazi, sve do onih dogovora koje pokušavamo izbjeći kako bismo večer proveli sa svojim mislima u samoocjenjivanju svog postojanja i produktivnosti koja bi trebala donijeti uspjeh i snagu za sljedeći dan.

Julia je u potpunosti ovim albumom opisala krug postojanja i brige onoga što sutra nosi i kako ga prebroditi, stoga, iako kratkog trajanja i pomalo depresivnog osjećaja, valja mu pružiti priliku i poslušati ga.

Anja Čančar

Hits 1595

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski