A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2008
Format Albumi
Vrsta Rock / Hard rock / Post-grunge
Dodano Nedjelja, 23 Listopad 2011
Žanr Rock
Length 43:38
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2008
Država SAD
Etiketa Roadrunner Records / Dancing Bear
Catalog Number 1686-180288
Edition details Objavljeno: 18.11.2008.; produkcija: Robert John "Mutt" Lange, Nickelback, Joey Moi; snimano: ožujak - srpanj 2008. - Mountain View Studios, Abbotsford, British Columbia
Tags Nickelback Roadrunner Records Robert John "Mutt" Lange Joey Moi

Review

Prvo što sam primijetila kod novog albuma kanadskog benda Nickelback je sami omot albuma. Nekako mi se činio mračnijim i misterioznijim od njihovih prethodnika i to za bend koji sam povezivala sa nešto lakšim rockom, no čini izvrsnu cjelinu s onim što su nam ovaj put prezentirali. Šesti album pod nazivom Dark Horse objavljen je 18. studenoga 2008.

 
Općenito, u strukturi albuma nema novosti u odnosu na njihove prošle uratke. Kombinacija brzih, žešćih stvari s onima umjerenijega tempa i koja baladica čine dobitnu kombinaciju rock albuma. Dark Horse otvaraju pjesmom Something In Your Mouth (ujedno i drugi singl) koja jednostavno rastura. Ovo je jedna od onih stvari na koje možete osloboditi višak energije, ili pak koja vas može navesti da počnete skakati po sobi. Tekst, kao i prije kod Nickelbacka je društveno osviješten, temama iz različitih društvenih domena i nešto više „odraslijih“ tekstova. Dinamika koju kombiniraju tijekom pjesme donosi nešto novo, ovo nije samo još jedna rock pjesma, ovu ćete zapamtiti. Bubnjevi posebno dolaze do izražaja na ovom nabrijanom početku albuma. 
 
Burn It to the Ground nastavlja tempo iako ne toliko energično. Ovdje gitare dolaze više do izražaja zajedno s temom koja se provlači kroz cijelu pjesmu u kombinaciji sa melodioznošću back vokala. Ovo je jedna od njihovih „životnih“ pjesama, tj. kako oni provode dane. Trećom pjesmom, Gotta Be Somebody, još više usporavaju ritam no ipak pružaju neku određenu svježinu koja se i očekuje za sredinu albuma. Pamtljiv refren i melodija definitivno pokazuju zašto je baš ovo bio najavni singl, prvobitno objavljen još u rujnu.
 
I"d Come For You, još jedna laganija pjesma koja me pomalo podsjeća na jedan od njihovih starijih hitova, Too Bad. Nekako se čini da svaka pjesma ima ono nešto i cijeli album je tako slušljiv, od onih žestokih pjesama do ovakvih skoro pa balada. Next Go Round nas vraća na ritam kojim je album započeo. Produkcija cijelog albuma je uglancana i sve je na svom mjestu, a gitarski solo u ovoj pjesmi daje poseban „štih“.
 
Just To Get High, regresija u tradicionalni Nickelback stil, dok refren definitivno izvlači pjesmu. Tekst o izgubljenom prijateljstvu i ponovno ona „društveno osviještena“ tematika, ovaj put protiv droga. Ako ništa, bend nikad nije bio središte nekog skandala i ako ovako mogu utjecati na barem dio mladeži, svaka im čast! Dark Horse je primamljiv već na prvo slušanje, a što ćete misliti o njemu nakon nekoliko slušanja zavisi od vaše sklonosti ovakvoj vrsti glazbe.
 
Never Gonna Be Alone može je jedina prava balada na ovom albumu. Izmijenjujući brze i sporije ritmove kroz cijeli album, ovo je vjerojatno najemocionalnija pjesma. Shakin" Hands predstavlja njihov country. Bilo kako bilo, zanimljiv tekst, u stilu hita Rockstar, upakiran u srednji tempo. Na albumu se može pronaći svega, od iznimno žestokih stvari za Nickelback preko balada do ovakvih njihovih klasičnih stvari.
 
S.E.X. ponovo pojačava gitare. Skraćenica S.E.X. ima objašnjenje u ovoj pjesmi (S is for the simple need, E is for esctasy, X is just to mark the spot), ali se ipak to na kraju svodi na isto, na ono što i asocira. Ovako je domišljato upakiran naslov pjesme koja pretpostavlja da je odgovor uvijek „da“. Nakon Shakin" Hands i ovo spada u taj srednji tempo, solo donosi malo više žestine. If Today Was Your Last Day, još jedna tipična pjesma Nickelbacka, akustična gitara ima važnu ulogu uz poetičnu poruku pjesme. Nešto poput, živjeti kao da ne postoji sutra. Ono što se meni sviđa na ovom, kao i u svim njihovim albumima, glas je Chada Kroegera. Specifičan vokal daje punoću rock/post-grunge pjesmama koje stvaraju, može se reći da je njegov glas trademark Nickelbacka.
 
This Afternoon, pjesma kojom zatvaraju svoj novi album je još jedna pjesma o životu koji vode, kako se zabavljaju s prijateljima i uživaju u životu. Dobro je s vremena na vrijeme pustiti ovako pozitivan bend. Iako se tu zavuče koja balada malo sjetnijeg teksta, uvijek je većina pjesama potpuna pozitiva.
 
Bend i dalje čine Chad Kroeger (vokal i ritam gitara), Mike Kroeger (bas), Ryan Peake (gitara i back vokal) i Daniel Adair (bubnjevi). Producentsku palicu na Dark Horse imao je Mutt Lange koji je radio i sa Def Leppardom, AC/DC, Bryan Adamsom, itd. Inače, u sklopu promocije albuma početkom sljedeće godine planiraju započeti svoju svjetsku turneju.
 
Dijana Druškić
Hits 1578
Nickelback Albumi Kronologija Here And Now » Here And Now

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici