facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 1994
Format Video
Vrsta Rock / Alternative rock
Dodano Srijeda, 12 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država SAD
Etiketa Universal
Edition details Snimljeno 18.11.1993. u Sony Studios
Tags

Review

Pokojni Cobain bi idući mjesec navršio četrdeset i jednu godinu i gostovao bi u Oprah Show na temu Kako naći utjehu u tabletama na recept, navući se, skinuti se i svejedno objaviti hit - ploču, Nirvana bi se raspala još devedeset i šeste ili sedme zbog svađe oko tantijema, Foo Fighersi ne bi nikad ugledali svjetlo dana, a Novoselić bi se vjerojatno bacio u politiku kao što i je u stvarnosti. Opet Hadrović tu nešto naklapa, ali jedno je sigurno: broj loših majica sa Kurtovim likom bio tinejdžerskim prsima bio bi manji i onaj čovjek u passage Ilice ne bi imao toliki promet.

Ipak, samoubojstvo mu je kupilo besmrtnost, udovica Love dobila je prava na Nirvanin katalog i uspješno ih prodala, Grohl je postao faca skoro kao Jason Lee, a Novoselić ćelavi i debeli neuspješni aktivist koji piše knjige koje nitko ne kupuje.

Ovo je situacija trinaest godina i deset mjeseci nakon najpoznatijeg suicida devedesetih, a koncert kojim je Nirvana transcendentirala iz pop verzije grungea u čisti akustični pop sada izlazi na DVD-u u 5.1 miksu da se čuje svaki šum i Grohlovo žicanje cigareta gospodina Smeara iz kultnih The Germs, koji je glumio drugu gitaru na In Utero turneji do kraja i koncerta u Munchenu prvog ožujka 1994., a koji je prekinut nakon pola sata zbog problema sa glasnicama. Nirvana obustavlja turneju, svi se vračaju kući, a Kurt Donald Cobain se prijavljuje u kliniku za rehabilitaciju. Razočaran hranom i poslugom kupuje sačmaricu i paket municije. Ostalo je povijest.

Disk sadrži ne-editirani nastup u trajanju od sat vremena, snimku tonske probe gdje su odsvirane Plateau, Come As You Are, Pennyroyal Tea, The Man Who Sold The World i Polly te službenu MTV verziju koja se na njemačkom izdanju tog vida zabave vrtila barem 4 puta godišnje.

Kurt Cobain

Tko je dobio što od ovog eksperimenta? David Bowie je dobio drugu mladost zbog The Man Who Sold The World kao John Travoltina karijera nakon Pulp Ficton; Meat Puppets medijsku pažnju baš kao i The Vaselines zbog Jesus Doesn`t Want Me For A Sunbeam, a Cobain priliku da posloži scenografiju pozornice baš kako želi, a u biografiji od strane Charles R. Crossa stoji da je želio da izgleda kao pogreb.

Morbidan smisao za generalne probe sahrane i sam vrh MTV unplugged serijala uz Neil Younga i Alice in Chains. Pearl Jam je tu negdje ali njihov unplugged nikad nije službeno objavljen. Tamo je The Man Who Sold The World glumila pjesma Keep On Rockin In The Free World. Youngova stvar.

Antonio Hadrović

Hits 535
Nirvana Video Kronologija Live At Reading » Live At Reading

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42