facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Dolphin And Whale Watching Part One


Bookmark

Data

Released Ožujak 2018
Format EP
Vrsta Rock
Dodano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018
Žanr Pop-Rock
Length 11:05
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2018
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno izdanje
Edition details Datum objave: 25. ožujka 2018.
Tags Paul the Walrus

Review

Ne znam što se to krenulo događati u zadnjih godinu-dvije, ali mislim da Lijepa naša nikad nije bila plodnije tlo za kvalitetnu i zanimljivu glazbu. Jedan od primjeraka tih novoniklih bendova na sceni definitivno je Paul the Walrus.

Paul the Walrus je zagrebački pop/rock bend osnovan od strane Borne Mijolovića. Bend je nastao kao projekt za koji Borna snima, piše, izvodi i producira glazbu dok mu se na live izvedbama pridružuju Miro Kadijević (ritam gitara i prateći vokali), Martin Trgovec Greif (bubnjevi i prateći vokali) te Branimir Kuruc (bas gitara).

"Dolphin And Whale Watching (Part One)" prvi je EP benda koji je u svojoj većini snimljen i produciran u studiju Davora Smotalića. "Not So Sweet" je snimljena djelomično u Dora Maar Studiju dok je ostatak snimljen u Borninom kućnom studiu. Mastering cijelog Ep-ja napravio je Borna, a na pjesmi "Not So Sweet" također je zaslužan i za miks.

EP sadrži četiri pjesme za koje ne znam bi li ih prije nazvao „pjesmicama“ ili „stvarčinama“. Sve stvari imaju tu neku slatku notu ali su istovremeno zaprljane tim suptilnim brit-rock distorzijama koje su sveprisutne u miksu i standardnom pop rocku daju neki zanimljivi old school štih. Zvukom mi vuku na bendove kao The Kooks i The Fratellis, a opet mi svaka stvar zrači tom posebnom beatlesovskom energijom. U EP ulijeću s pjesmom "Not So Sweet" za koju su snimili vrlo šaren i simpatičan spot gdje slatkiši lete posvuda. Stvar zvuči tako dječje i preslatko, pogotovo kad zapjevaju „lid lid la la“. Ostale pjesme mijenjaju joging tempo prve stvari za odreštio koračanje. Stvar "1940" na trenutke donosi i neke ska elemente s defom koji vozi kroz cijelu pjesmu. "Jack the Ripper" ima malo creepy atmosferu ali je to i dalje sve tako slatko da stihovi (ako sam dobro čuo) „Maybe even Jack the Ripper, ripping of your tiny head“ zvuče ko da se taj horror odvija u slastičarni. "Miss Milton" je zadnja stvar i moj osobni favorit. Odlično odpjevano, zabavne harme, a i brass baš zakuca stvar ko šećer za kraj.

Paul the Walrus je bend koji me vraća u neko vrijeme u kojem bi zaplesao boogie u prepunoj školskoj dvorani. Nemam pojma je li se to ikad radilo, al brijem da bi bilo štosno. U svakom slučaju, zguštao sam albumčić i veselim se nastavku.

 

Antun Aleksa

Hits 1322
Paul the Walrus EP Kronologija Dolphin And Whale Watching Part 2 » Dolphin And Whale Watching Part 2

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42