facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2007
Format Video
Vrsta Rock / Alternative rock
Dodano Srijeda, 21 Rujan 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2007
Država SAD
Etiketa Warner
Edition details Snimano: Italija, 14.-20.09.2006.
Tags

Review

Ovaj digitalni višenamjenski disk veličine šest cijelo pet gigabajta ima namjeru pokazati kako je u Italiji lijepo dok svira Pearl Jam. A lijepo je i inače. Vjerojatno. Kolijevka civilizacije broj dva, zemlja pizze bez tune i rimskoga prava dala je priliku Vedderovu bendu da svira na pet lokacija, a oni su, uz pomoć gospodina Danny Clincha, napravili post-grunge razglednicu sa zvučnom kulisom.

U 111 minuta može se vidjeti fanove kako sviraju Porch na gitari pred koncert, Eda i McCreadyja kako sviraju nešto tipa country pred koncert, McCreadyja kako objašnjava svoju maniju za tetovažama, Jeff Amenta kako skejta, Eda kako uči talijanski pred koncert kao što je učio hrvatski pred Dom sportova taj isti mjesec rujan prošle godine.

Redatelj Clinch je zapravo fotograf. Slikao je Smashing Pumpkinse, pokojnog Casha, živu Bjork i slične, a svirao je usnu harmoniku za Foo Fighterse, bend koji je neobjašnjivo popularan. Naslov diska na talijanskom znači uokvirena slika po pjesmi Toma Waitsa, umjetnika koji je objašnjivo cijenjen.

Pjesama ima trinaest i mješavina su novih, sa albuma iz 2006. te starih. Vidi se da bend još uvijek uživa u svojoj misiji, a ta je da budu kao Gratefull Dead. Četrdesetogodišnjaci sa fanatičnom vojskom fanova koji su poznati među običnim ljudima kao jamheadi što je puno bolje nego da budu jarheadi u nekoj devojebini u Iraku jer Eddie u jednom trenutku daje riješenje za sve svjetske probleme koje ne uključuje metak več kongresnu dvoranu, stotinu sjedećih mjesta i lokot. Setlisiti ove video kompilacije fali Jeremy i fali Wishlist.

Oni su na disku zvanom Touring Band 2000. Izdanje je za mladiće i djevojke već upoznate sa djelom jedinog benda koji je preživio grandž eksploziju 1991. godine te seriju samoubojstava i sličnih djela koje uključuju narkotike, igle, limun, žlice i sačmu. Ili Courtney Love.

Zvuk je 5.1, slika oštra i bode oko, omot je u obliku knjige tvrdih korica sa serijom fotografija sa talijanskog dijela turneje. Omot je u stilu filmova pedesetih i svašta se može sa diska naučiti. ?elo Hadžiselimović bi ga sigurno odabrao. Da još uvijek bira.

Antonio Hadrović

Hits 720
Pearl Jam Video Kronologija PJ20 » PJ20

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42