facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Black Noise

Bookmark

Data

Released Veljača 2010
Format Albumi
Vrsta Minimal techno
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Electronic
Length 1:10:13
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Njemačka
Etiketa Rough Trade
Tags

Review

Techno je vrsta glazbe koju se teško voli. Mislim, lako ga je voljeti pod utjecajem kojekakvih opijata i halucinogenih sredstava, no u takvom stanju se voli sve: od prijatelja preko nepoznatih osoba pa sve do susjedovog psa. Teško je tu glazbu slušati u nekom kućnom ambijentu jer se najčešće svodi tek na puko rešetanje beatovima bez nekog pretjeranog velikog smisla.
 
 
Pošto pobornici indie glazbe slove kao najveći glazbeni snobovi nekako je teško povjerovati da bi se tako lako podali techno glazbi. No, tu i tamo se pojavi neki genijalac koji uskim podjelama i strogim žanrovskim formama pljune u lice i dokaže da se svugdje mogu napraviti fantastične stvari. Iz Njemačke, zemlje koja ima najgori ukus na svijetu barem što se top lista tiče, dolazi nam Hendrick Weber, poznatiji kao Pantha du Prince.
 
Podvrsta techna kojom se Weber bavi bi bila najbliže minimalu i tu definiciju minimalističkih zvukova je rastegnuo do krajnjih granica. Osim svih blagodati koje digitalna obrada signala može dati, ulogu ponavljajućih dragulja su preuzeli kojekakve udaraljke i žičani instrumenti.
 
Svaka od ovih visokominutažnih pjesama je zapravo dosta nepredvidiva. Početak i kraj pjesme su odvojeno nespojivi no Pantha du Prince logikama neshvatljivima modernim producentskim umovima uspijeva u jednoj pjesmi spojiti toliko beatova koliko Timbaland recimo ne bi uspio smisliti za devet albuma. U svoje minimalističke ideje uspijeva uklopiti i ljudski glas, konkretno Noah Lennoxa iz Panda Beara. Rezultat je naravno izvrstan.
 
Ako mozak funkcionira na temelju električnih impulsa, ne postoji bolja glazba za opisivanje moždanih tokova od elektronike. No, nekako se čini da su većini elektroničara moždani putevi začepljeni. Isto tako, čini se da je Hendrick Weber svoje pročistio. Njegovi elektronički impulsi mogu poprimiti razne oblike i mogu ići svakakvim putevima. Weberovi su izabrali puteve kojima nitko drugi ne ide, no ispalo je da ti putevi imaju najviše smisla.
Hits 1230

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42