facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Whales And Leeches


Bookmark

Data

Released Listopad 2013
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Stoner rock
Dodano Četvrtak, 26 Veljača 2015
Žanr Metal
Length 41:14
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država US
Etiketa Relapse Records
Catalog Number RR 7234
Edition details Produkcija: Chris Funk i Red Fang
Tags Red Fang Relapse Records

Review

Red Fang američki je metal bend koji spada u skupinu onih čija se glazba ne može svrstati u niti jedan poseban žanr, pa tako ovi koketiraju s rockom, heavy metalom s daškom stoner vibre na moderan način. Osnovani su 2005., a danas u sastavu: Bryan Giles (gitara/vokal), Aaron Beam (bas/vokal), David Sullivan (Gitara) i John Sherman (bubnjevi).

Njihov treći studijski album nosi naziv „Whales And Leeches“ počinje jednostavnom rokerskom „DOEN“ na koju se nastavlja zvučna i melodična „Blood Like Cream“. Poletna s pamtljivim refrenom odlična je za singl koji bi svoje mjesto definitivno mogao naći i u eterima radio postaja. Pomalo podsjeća na Muse, no žešće i alternativnije.

„No Hope“ je igra rokerskog i stoner riffa, sa solažom čiji je efekt prilično dobro ukomponiran u cijelu atmosferu. „Crows In Swine“, stihovno je kratka i jasna zanimljive promjene tempa. Slikovita „Voices Of The Dead“ strukturno je pomalo drugačija od ostalih dok je „Behind The Light“ posebno upečatljiva stvar na albumu.

Na „Dawn Rising“ gostuje Mike Scheidt iz Yoba, pjesma je mračnija sporijeg tempa, na trenutke doomerska s pesimističnim stihovima. „Failure“ je prava stoner rock pjesma, ostavlja dojam kao da je nastala na jednoj od proba iz slučajnog jammanja. Vrlo izražajan vokal.

„1516“ ponovo kreće brže i žešće, a „This Animal“ uz zanimljiv refren polako privodi album kraju s „Every Little Twist“. S tehničke je strane također odrađen vrlo dobar posao, produkcija je kvalitetna pravilno dozirana.

Album će se definitivno svidjeti fanovima i štovateljima stoner rocka, a dečke ćete uživo moći vidjeti i čuti i u Hrvatskoj i to u klubu Palach u Rijeci 4. veljače sljedeće godine. Svakako preslušajte ovo izdanje, nije nimalo naporno, sasvim je ugodno uhu, sigurna sam da će vas zagrijati i ispuniti energijom u ove hladne jesenske dane.

Maja Trstenjak

Hits 438

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42