facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Just Go


Bookmark

Data

Released Ožujak 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Nedjelja, 02 Listopad 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Island Records
Tags Dobitnik Grammya

Review

 

Ove godine će Lionel Richie napuniti šezdeset godina. Nitko mu ne bi dao toliko, obzirom da je rijetko tko svjestan da je Richie uopće živ. Mnogi podrumski bendovi trenutno uživaju veću popularnost od ovog nekadašnjeg velikana. Just Go je još jedan u nizu albuma kojim Richie ispunjava obveze prema izdavačkoj kući, a koji daje povoda da pijane eskapade njegove kćeri zauzimaju veću medijsku pozornost.
 
Romantičnost je nešto što može biti jedina karta samo mlađih ljepuškastih lica koji će u nedostatku hit pjesme na cover nabaciti kakvu markantnu facijalnu ekspresiju ili sliku u boksericama, no Richie je prestar za tako nešto. Tužno je kada glazbene legende podilaze jeftinim trikovima. To nije starenje sa stilom.
 
Osim romantike, Richie se okitio r'n'b zvukom koji je već debelo na izmaku snaga dok ga iz vrhova top lista gura electropop. Pokušaja electropopa ima, no Somewhere in London zvuči kao nešto što bi isporučio Jacques Houdek. Ostatak albuma je prepušten trendovskim producentima od kojih bi jedan mogao izazvati sablazan imenom Tricky, no srećom prezime mu je Stewart. Kolovođe pisanja pjesama i produkcije su Ne-Yo i Akon, no i bez slušanja albuma, poznavajući Akonove kapacitete, jasno je o čemu se to radi.
 
Nakrcanost produkcijom i patetičnim stihovima je, izgleda, za modernu glazbu uvjet bez kojeg se ne može. Lionel Richie bi mogao, bar zbog svog statusa, iskočiti iz tog kalupa i početi stvarati pravu glazbu. To mu možda ne bi donijelo novu publiku, no ne donosi ni ovo. Objavom oko Majčinog dana se možda pokušalo ponovno privući staru gardu obožavatelje, no i za majke i bake, Lionel Richie je dosadan.
 
Ivan Glazer
Hits 639

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42