A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2006
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Utorak, 20 Prosinac 2016
Žanr Pop-Rock
Length 43:15
Broj diskova 2
Edition date Svibanj 2006
Država Europa
Etiketa Relentless Records
Catalog Number 0094635718928
Edition details objavljeno: 15.5.2006.; produkcija: Steve Osborne; snimano: 2006. - Vital Spark Studios
Tags Dallas Records Steve Osborne KT Tunstall Relentless Records

Review

Kada je KT Tunstall objavila svoj prvi album "Eye To The Telescope", koji me fascinirao svojom jednostavnošću, melodioznošću i ljepotom, nisam se nikako mogao prestati pitati kako bi izgledalo da snimi album koji bi u potpunosti bio akustičan. Mojim razmišljanjima došao je kraj sredinom rujna kada je svjetlo dana ugledao KT-in mali akustični izlet u obliku albuma "Acoustic Extravaganza".

Ovo izdanje nikako ne mogu smatrati "novim albumom" jer on to u biti ni nije. Od deset pjesama koje sačinjavaju okosnicu ovog izdanja, dvije su preuzete s "Tellescopea" ("Miniature Disaster" i "Universe & U"), tri pjesme su B-strane singlova ("Girl & the Ghost", "Throw Me a Rope" i "One Day") i jedna je obrada, a riječ je o Beckovoj "Golden Age". Preostale četiri pjesme sasvim su nove i do sada neobjavljene.

Prva od njih, "Ashes", lagana je country balada sa zanimljivim tekstom i malo prljavih riječi (But I have pushed you Way too far, And you say fuck you little Princess Who the hell you think you are?), zbog kojih je ovaj album dobio etiketu Parental Advisory Explicit Content. Druga je blues ljepotica ""Boo hoo"", koja svakom laganom melodijom vjerno dočarava pejzaž uhvaćen na poleđini omota albuma. Pjesma se lagano prelijeva, teče i opušta svaki djelić vašeg tijela. Idealna je za slušanje nakon povratka s napornog radnog dana kada joj se možete prepustiti u toplini vašeg doma, a ona će relaksirajuće i ljekovito djelovati te vas napuniti potrebnom energijom.

Treća (od četiri sasvim nove pjesme) nosi naslov "Gone To The Dogs". Pjesma se savršeno uklapa u ugođaj stvoren prethodnom ""Boo hoo"" i još jače pojačava osjećaj ugode i ispunjenosti. "Change" je posljednja nova pjesma na albumu i, baš kao i prethodne tri, karakterizira je opuštenost, jednostavnost, nježnost i toplina.

Specijalno izdanje ovog albuma uključuje materijalima bogato nakrcan DVD.

Za početak, tu je sedamnaestminutni dokumentarac o snimanju albuma "Acoustic Extravaganza", koji započinje kratkim snimkama s turneje na kojoj je promovirala "Eye To The Telescope", a nastavlja se isječcima sa snimanja albuma i komentarima glazbenika koji su ga stvarali.

Osim dokumentarca o snimanju albuma, tu su i spotovi pjesama "Gone To The Dogs", "Throw Me A Rope", galerija fotografija, out-takes s proba i koncerata te šaljivo-poučni video "The Wee Bastard Pedal".

I da nema DVD-a u specijalnom izdanju, ovaj bi album bio pametna investicija, a s DVD-om on je pravo luskuzno izdanje vrijedno svake lipe.

Bez obzira kakvu vrstu glazbe slušate, u ovom ćete albumu sigurno naći svoje utočište od svakodnevnih napora i problema, zavoljet ćete ga i nećete ga moći prestati slušati. Vjerujte mi na riječ.

Dragutin Andrić

Hits 995
Eye To The Telescope « Eye To The Telescope KT Tunstall Albumi Kronologija Tiger Suit » Tiger Suit

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici