A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
U2 360° At The Rose Bowl

Bookmark

Data

Released Listopad 2009
Format Video
Vrsta Rock
Dodano Četvrtak, 29 Rujan 2011
Žanr Rock
Broj diskova 2
Edition date Lipanj 2010
Etiketa Universal Music Croatia
Edition details Standardno izdanje sa dva diska
Tags

Review

3600 je definitivno najambicioznija (i jedna od najdužih) turneja nekog rock banda ikad, kojom U2 promovira svoj, sada već skoro dvije godine star album No Line On The Horizon, koja će zasigurno još dugo držati rekord kao jedna od najprofitabilnijih uopće. Kako to već biva, popratno DVD izdanje ostaje kao trajni podsjetnik na veličanstvene trenutke, u kojima smo i samo mogli uživati na 2 koncerta u Maksimiru.

Dobar dio te atmosfere vidljiv je i iz snimaka koncerta u kalifornijskom Rose Bowlu, čiji je live stream prenosio YouTube,a koji dolazi u čak 4 formata – kao jednostruki ili dvostruki DVD sa dodacima, kao deluxni box set ili kao BlueRay izdanje. Nažalost, u ruke mi je dopao samo jednostruki disk, no i ovako je riječ o najboljem DVD izdanju U2-a uopće.

Sa čak 23 pjesme U2 demonstrira emocionalni, ali i politički naboj koji neizostavno prati ove irske glazbenike. Pritom, naravno, mislim na Walk On, posvećenu Aung San Suu Kyi, i One, kojoj prethodi uzvišeni govor o jednakosti nadbiskupa Desmonda Tutua. No, vrhunci koncerta pripadaju pjesmama sa albuma Achtung Baby Until The End Of The World i Ultraviolet (Light My Way) (zasluga Edgeove gitare).

Nove pjesme također su se dobro uklopile u cjelinu, iako remix I'll Go Crazy If I don't Go Crazy Tonight neizostavno ostavlja dojam kao da je potekao iz PopMart turneje. Magnificent i završna, dramatična Moment Of Surrender pokazuju da su za turneju U2 odabrali samo najbolje sa novog albuma, a zanimljivo su ovjekovječene i pjesme koje nismo imali prilike vidjeti na zagrebačkim koncertima, Elevation i In A Little While.

Žestoki rock klasici I Still Haven't Found What I'm Looking For i Vertigo podižu dinamiku, u kojima Bono vokalno daje sve od sebe, pokazujući da njegov vokal uspješno odolijeva zubu vremena. Ne treba zaboraviti niti na spektakularni stage, čiji dizajn skriva i funkcionalnu stranu koja bandu omogućuje neslućeni nivo interaktivnosti sa publikom, što preko megavelikog ekrana, što preko same pozornice kojom U2 doslovce silazi među publiku.

Ovaj spektakl zaslužuje svaku pohvalu, iako bih zaljubljenicima u bend preporučio da ga nabave u jednom od ostala 3 formata, koji nude mnogo više od samog zapisa koncerta.

 

Anonymousse

Hits 2073
PopMart Live from Mexico City « PopMart Live from Mexico City U2 Video Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima