facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2017
Format Albumi
Vrsta Americana / Folk / Roots rock / Alt-Country
Dodano Utorak, 09 Svi 2017
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2017
Država Kanada
Etiketa Busted Flat Records
Edition details objavljeno: 1.2.2017.
Tags Brock Zeman Busted Flat Records

Review

Brock Zeman nama je svakako novo ime i drago mi je da vam mogu predstaviti njegov novi album "The Carnival is Back in Town", kojeg je 3. ožujka objavila diskografska kuća  Busted Flat Records. Promociju je albuma na sebe je pak preuzela Sarah French i njezina SF Publicity. Iako se radi o već trinaestom albumu ovoga glazbenika, moram priznati da nisam do sada ništa od njega slušao. Rodom iz Ottawe, tijekom svoje karijere profilirao se kao skladatelj, ali i kao vrlo nadahnut izvođač. Svom skladateljskom nadahnuću pridružuje se oporim vokalom i vrlo angažiranim, direktnim i vrlo snažnim tekstovima, kojima secira svakodnevni život. Njegove priče dosta su mračne, u njima se traži nada, ali i sanja se bolji život.

Sada nam Brock Zeman nudi konceptualni album, što nije mala stvar. Davno sam se naslušao takvih albuma, koji su bili razne kvalitete i nisu baš zahvalni za snimanje i za konzumaciju široke publike. Brocka službena kritika svrstava uz glazbenike kalibra Nicka Cavea, Toma Waitsa ii pak Stevea Earla, što doista nije mala stvar. S druge pak strane, svi koji znaju o čemu se tu radi doista će imati što čuti i relaksirati se uz kvalitetnu i iskrenu glazbenu priču.

Naime, s ovim albumom Brock kreće u otvorenu borbu s nekim drugim duhovima i demonima, ali svjetlost na kraju onog mračnog tunela nazire se i vodi nas prema njemu. Upravo tu je Brock jak, koncizan i potpuno točan. Kreativan i plodan skladatelj nudi materijal koji sam treba slušati i svari će doći na svoje. Nema nikakve sumnje, ovaj album izrazito je snažan i nevjerojatno profiliran. Nije za "široke narodne mase", ali je za istinske glazbene znalce. I to treba cijeniti.

"The Carnival Is Back In Town" Brocka Zemana skup je elemenata različitih glazbenih stilova, koji objedineni zvuče doista impesivno i podsjećaju na neke od najboljih konceptualnih albuma s kraja šezdesetih pa sve do sredine sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Mladen Lončar – Mike

Hits 1274

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42