Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U studija Croatia Recordsa održana je promocija LP izdanja nagrađivanog albuma Nevernih beba, "Hodaj".

Neverne bebe su ovim albumom obilježili svoj tridesetogodišnji rad i postojanje na glazbenoj sceni, a tim povodom ih je PGP RTS nagradio "Zlatnom pločom" za 30 godina suradnje i doprinos glazbi. Osmi studijski album popularnog srpskog rock benda nagrađen je i "Oskarom popularnosti" za nabolji rock album u 2023. godini. "Hodaj" sadrži 11 hitova sastava koji uspješno i beskompromisno niže uspjehe i povezuje ljubitelje glazbe diljem regije. Sve pjesme potpisuje osnivač benda, Milan Đurđević, koji je zajedno s Filipom Vlatkovićem radio i produkciju. Na albumu su Neverne bebe okupile i neke od svojih dragih kolega glazbenika i prijatelja poput Nene Belana, Ane Kabalin, Dragana Ivanovića, Sebastijana Kerekeša i Miloša Nikolića, a kolege su ih došli podržati i na promociju - Vanna, s kojom su snimili pjesmu "Za tvoje oči", kao i osnivač Divljih jagoda, Zele Lipovača, te Marko Vukes i ostali.

"'Hodaj' je jedna želja da pokažemo neku vrstu bunta prema vremenu u kojem živimo i prema okolnostima koje su nas dovele u situaciju da se svi zatvorimo i da jednostavno svi debelo razmislimo o svojoj perspektivi. Naša ideja je bila da otvorimo vrata i prozore, pustimo kisik, i da izađemo van i pokažemo da imamo dovoljno snage, energije i entuzijazma da se borimo za vlastiti život. Tako da je 'Hodaj' jedna kompleksna poruka i jedan kompleksan album koji je sublimacija svega što smo mi radili u proteklih 30 godina, on je pun emocija, pun atmosfera i ambijenata, ali prije svega želje da budemo novi i interesantni", rekao je Milan Đurđević, frontmen grupe. "Ovaj album nosi jednu vrstu novog entuzijazma, slobode, slobode izražavanja, slobode u svakom mogućem smislu, slobodu koju vi razumijete, slobodu koju ja razumijem, tako da nadam se da će naći posebno mjesto u srcima mnogih slušatelja", objasnila je pjevačica Nevernih beba, Tijana Sretković.

Karakteristični po nepopustljivim idejama, čak i u najtežim vremenima, te želeći svirati samo ono što osjećaju bez kompromisa, članovi Nevernih Beba izborili su se za svoje mjesto na regionalnoj pop-rock sceni i deklarirali kao skup izvanrednih glazbenika koji daju najbolje od sebe na koncertima. Do sada su održali ukupno 2400 koncerata na različitim lokacijama, od klubova do stadiona i gradskih trgova. Godine 2012. nastupili su kao gosti na prestižnom Montreux Jazz Festivalu, a krajem 2013. godine rasprodali su koncert u beogradskoj Kombank Areni uoči 20. godišnjice postojanja i rada benda. Povodom tridesete godišnjice karijere, Neverne bebe su prošle godine odradile jubilarnu turneju s trideset održanih koncerata.