Najave koncerata

hn

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), nastao na ideji kombiniranja dva žičana instrumenta uz različite tradicije sviranja. Njihova autorska glazba i originalni pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend pa je ovaj duo u nepune tri godine svoga djelovanja nastupio u Americi, Kini, Italiji, Belgiji, Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH te cijeloj Hrvatskoj. Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije s Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom HRT-a i Theodosiijem Spassovim.

A najnovija suradnja donosi vrlo zanimljivu kombinaciju - spoj kontrabasa i tambure u pjesmama Zlatana Stipišića Gibonnija.

Suradnja s Gibonnijem dogodila se spontano, nakon susreta dvojca i Gibonnija na diskografskoj nagradi Porin. Ubrzo su Tihomir i Filip dobili poziv gostovati na Gibonnijevu koncertu u Areni Zagreb, a nakon iznimne reakcije publike, glazbenici su pristupili Gibonniju s idejom da se suradnja podigne na veću umjetničku razinu. Rezultat svega je skorašnji album Hojsaka i Novosela koji će sadržavati pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija u verziji s tamburom i kontrabasom.

Tu suradnju najavljuje pjesma „Hodaj“, prva od devet pjesma koje će se naći na albumu. Filip i Tihomir zaslužni su za aranžman pjesme, redatelj video spota je Josip Grizbaher, direktor fotografije Tomislav Šilovinac, a art direktor Marko Džavić.

Za nas je ovo velika stvar, ipak je Gibo već godinama jedan od naših najkvalitetnijih i najizvođenijih autora. Također, onaj tko prati Gibonnijevu karijeru zna da se uz Gibu pojavljuju vrhunski glazbenici kao što su Nikša Bratoš, Vlatko Stefanovski, Tony Levin, Manu Katche i mnogi drugi. Biti dio tog zvjezdanog društva za nas je potvrda našeg dobrog i kvalitetnog rada. Jako nam je drago da je Gibonni prihvatio našu ideju o suradnji  – izjavili su Filip i Tihomir.

Podsjetimo, Hojsak & Novosel svoj su put započeli u siječnju 2016., kada su izbacili prvi singl Bow vs Plectrum. Nakon toga su snimili dva albuma, od kojih jedan s gudačima Zagrebačke Filharmonije. Česti su gosti na diplomatskim, protokolarnim i promocijskim događanjima po svijetu i Hrvatskoj, a uzvanici i publika redovito ih ispraćaju ovacijama.

{youtube}0_rADKapzcI{/youtube}