Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

abrose akinmusire

Ovogodišnji, 28. po redu festival Jazz.hr/jesen, koji će se održati od 17. do 21. listopada održat će se u Jazz i Cabaret clubu Kontesa. Predstavit će se niz uglednih jazz glazbenika i sastava, kao što je bilo svih tih godina.

Naime, na ovom su festivalu, među ostalima, nastupile zvijezde jazza kao što su Charles Lloyd, Ravi Coltrane, Vienna Art Orchestra, Miroslav Vitous, James Carter, Monty Alexander, James Morrison, Jon Faddis, New York Voices, Richard Bona, Michel Camilo, Charles Tolliver, Randy Brecker, Vijay Iyer, Brad Mehldau, Jim Hall, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Paquito D'Rivera, Jason Moran, Gonzalo Rubalcaba, Gary Bartz, Danilo Perez, Ernie Watts, Uri Caine, Maria Schneider, Oregon, Chico Freeman, Steve Kuhn, Bugge Wesseltoft, Chris Potter, Ray Anderson, Mike Mainieri i Gerald Clayton. Osim toga, organizator, Hrvatsko društvo skladatelja, ustraje na konceptu koji, između ostalog, nalaže promociju aktualne hrvatske i europske jazz scene.

Ovogodišnji festival svojim će nastupom otvoriti Samo Salamon Bassless Trio s gostom, jednim od najboljih svjetskih usnih harmonikaša, inovativnim Howardom Levyjem. Počasni građanin svojeg rodnog grada Geela, višestruko nagrađivani svestrani belgijski pijanist i skladatelj Jef Neve nastupit će sa svojim triom. Poljski Marcin Wasilewski Trio na zagrebačkom će koncertu predstaviti novi album “Live”, svoje peto diskografsko izdanje za diskografsku kuću ECM koju su kritičari DownBeata i ove godine proglasili najboljom. Gitarist i skladatelj Zoran Majstorović će uz svoj međunarodni trio predstaviti vibrafonista Joea Lockea kojeg je u ovogodišnjem izboru Međunarodna udruga jazz novinara proglasila najboljim sviračem vibrafona i srodnih glazbala na svijetu. Sa svojim stalnim kvartetom nastupit će američki trubač i skladatelj Ambrose Akinmusire jedan je od najcjenjenijih jazz glazbenika današnjice kojeg su i ove godine kritičari DownBeata proglasili najboljim jazz trubačem na svijetu.

Festival Jazz.hr/jesen poznat je i po svojem pedagoškom djelovanju. Tako će Ambrose Akinmusire dan poslije nastupa u Kontesi održati glazbenu radionicu na Muzičkoj akademiji.

Jazz.hr/jesen 2018. (17. - 21. 10. 2018.)
Jazz & Cabaret Klub Kontesa
Početak u 21:00 sat

srijeda, 17. 10. 2018.

Samo Šalamon Bassless feat. Howard Levy.
Howard Levy - usna harmonika / harmonica
Samo Šalamon - gitara / guitar
Nino Mureškič - udaraljke / percussion

četvrtak, 18. 10. 2018.

Jef Neve Trio
Jef Neve - glasovir / piano
Lennart Heyndels - kontrabas / bass
Jens Bouttery - bubnjevi / drums

petak, 19. 10. 2018.

Marcin Wasilewski Trio
Marcin Wasilewski - glasovir / piano
Slawomir Kurkiewicz - kontrabas / bass
Michal Miskiewicz - bubnjevi / drums

subota, 20. 10. 2018.

Zoran Majstorović, guest star Joe Locke
Joe Locke - vivrafon / vibraphone
Zoran Majstorović - gitara / guitar
Simone Serafini - kontrabas / bass
Klemens Marktl - bubnjevi / drums

nedjelja, 21. 10. 2018.

Ambrose Akinmusire Quartet
Ambrose Akinmusire - truba / trumpet
Sam Harris - glasovir / piano
Harish Raghava - kontrabas / bass
Justin Brown - bubnjevi / drums