Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

2018 MathieuBittonL1320644 HR

Slovenska metropola idućeg će se travnja gibati u pop-rock zvukovima jedinstvenog Lennya Kravitza.

Koncert legendarne glazbene zvijezde održat će se 27. 4. 2019. u ljubljanskoj dvorani Stožice, a ulaznice za koncert u prodaju kreću 19. 9. ove godine preko sustava Eventim.

Lenny Kravitz američki je glazbenik, tekstopisac i producent. Sin je TV-producenta rusko-židovskog porijekla Sya Kravitza i glumice Roxy Rocker, porijeklom s Bahama.

Kravitz je do sada snimio jedanaest studijskih albuma, a procjenjuje se da je prodano više od dvadeset milijuna nosača zvuka s njegovom glazbom. Tijekom karijere osvajao je mnogobrojne glazbene nagrade, a Gammy nagradu za najboljeg muškog izvođača dobio je četiri godine zaredom (od 1998. do 2002.). Osim što je tekstopisac i izvođač, Kravitz aranžira i producira te svira gitaru, bas, bubnjeve, klavijature i perkusije.

Lenny Kravitz appro artwork Ljubljana

Rođen je 26. 5. 1964. u New Yorku pod pravim imenom Leonard Albert Kravic. Kao dijete je počeo svirati bubnjeve, a zatim gitaru. Zahvaljujući ocu, koji je radio na televiziji, upoznao je mnoge jazz glazbenike, a na njega su veliki utjecaj imali i soul glazbenici.

Prvijenac Let Love Rule objavio je 1989. i kreće na turneju gdje nastupa kao predgrupa Tom Petty and Heartbreakersima. Nakon turneje je snimio pjesmu Justify My Love za Madonnu, zatim je producirao i svirao većinu instrumenata na albumu glumice i pjevačice Vanese Paradis. Ubrzo objavljuje drugi album Mama Said, na kojem je naslovna pjesma posvećena njegovoj majci, dok su ostale inpirirane njegovim razvodom od tadašnje supruge Lise Bonet.

Posljednji studijski album, Raise Vibration, objavio je 7. rujna ove godine, a promovirat će ga upravo na turneji u sklopu koje stiže u Ljubljanu.