Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

hacket tour

Kada ti se učini da te više nitko ne može iznenaditi koncertnom aktivnošću, kao grom iz vedra neba dolazi informacija da se „povampirio“ još jedan od poznatih glazbenika.

Riječ je o Steveu Hackettu, vrsnom gitaristu prepoznatljivog zvuka, osnivaču jednog od najboljih britanskih bendova - grupe Genesis. Njegova europska turneja počinje u travnju 2019. godine u sklopu koje će održati 31 koncert u 17 zemalja. I to nije sve, na njoj će izvesti cjelokupan materijal s njihovog ponajboljeg albuma „Selling England by the Pound“. Album koji je izdan 1973. godine popeo se na treće mjesto ljestvica u Velikoj Britaniji te je realno kazano bio pravi Genesis album sa svim pozitivnim atributima koji su krasili rad grupe. Iznjedrio je pregršt izvanrednih kompozicija, među kojima treba spomenuti „Dancing in the Moonlight Knight“; „Firth of Fifth“; „Cinema Show“ i nezaboravnu, epohalnu „I Know What I Like (In Your Wardrobe)“, pa stoga niti malo ne čudi činjenica da se album izrazito svidio i samom Johnu Lennonu.

Uz „Selling England by the Pound“ Hachett najavljuje i neke od Genesisovih dragulja, evociranje na 40 godina od izdavanja svog prvijenca „Spectral Mornings“, kao i najavu novog albuma čiji se izlazak očekuje u narednoj godini.

Na turneji ga prate sljedeći glazbenici: Roger King na klavijaturama; Gary O'Toole na bubnjevima; Rob Townshend na saksofonu i flauti; Jonas Reingold na basu i Nad Sylvan za kojega kažu da posjeduje kombinaciju vokala Petera Gabriela i Phila Collinsa.

Nama najbliži koncert održat će se 27. travnja (subota) u Beču u prekrasnom ambijentu Museumsquartie.