Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

mclp

U četvrtak, 6. prosinca, u zagrebačkom će se Hard Placeu održati promocija albuma "Remek djelo" MC Ružnog MC Glupog MC Starog zvanog Deda.

Tko ga ne zna, neka sazna: MC Ružan MC Glup MC Star zvan Deda negdašnji je bubnjar i tekstopisac grupa Srž i Tao šank. Ostavši bez suradnika, kako to već ide, prestar da entuzijastično okuplja nove, a s naramcima pjesama koje bujaju i naviru, odlučio je iste s moguće zainteresiranima dijeliti samostalno, bubajući bubanj i izgovarajući svoje stihotvore. Otpočeo je, štono riječ, solo karijeru, kao bubnjar-recitator (možda reper?) „u kabaretskom štihu negdje između sit down komedije, tragedije svakidašnjice i razigranih  ritmova“. Stil je, skromno priznaje, proizišao iz mogućnosti, jer MCRMCGMCSZD drži da ne zna pjevati, pa što će. Kao takav jedinstvena je pojava na svjetskoj glazbenoj sceni, vele znalci.

Svjedoci prethodnih nastupa, koje načelno možemo imenovati koncertima, ali isto tako i glazbenim monodramama, priredbama ili performansima, tvrde da je zabavno do suza.

Prigoda za hardplejsko ukazanje je objava albuma prvenca, a možda i jedinca, u trenutku samozadovoljnog oduševljenja spontano nazvanog „Remek djelo“. „Ne propustite labuđi pjev ružnog pačeta usred životinjske farme!“ reklamna je krilatica ilitiga PR slogan nastupa.

Ulaz je slobodan, vrijeme izlaska na pozornicu neizvjesno, a dodatni mamac taj da će oni s najrumenijim dlanovima od pljeskanja na kraju koncerta dobiti i primjerak navedenog budućeg klasika glazbe općenito.