Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Dallasijada2

Novi koncertni serijal Dallasijada, nakon izvrsnog premijernog izdanja u studenom, vraća se u zagrebački Vinyl bar u petak, 7. prosinca i donosi nastupe bendova Requiem i Replica te mladog kantautora Marka Rudelića!

Grupa Requiem iz Garešnice poznata je po svojoj suradnji s Davorinom Bogovićem, budući da su kao ''Bogovići'', nastupali od 2010. do 2012. Posljednjih godina Requiem radi na vlastitom autorskom materijalu uz svoje pjesme ostvarili su i autorsku suradnju s Borisom Hrepićem Hrepom, bivšim basistom Daleke Obale, a na pjesmi „Daj mi sve“ pojavljuje im se kao gost i prije spominjani Davorin Bogović. Svoj prvi singl za Dallas Records ''Čekaj me'', objavili su još 2015., a radi se o vrlo atraktivnom i usviranom bandu koji napravi tulum gdje god se pojave.

Replica je rock grupa iz Sesveta koja iza sebe već ima dva studijska albuma za Croatia Records. Članovi benda nastupaju i pod imenom Jeremy's Alive, kao Pearl Jam tribute bend. Za Dallas Records su izdali dva singla, ''Samo dvoje'', u suradnji s Ninom Romić i ''Ogledalo''. Na Dallasijadi će nastupiti u posebnoj poluakustičnoj postavi gdje ćemo još bolje moći uživati u snažnom vokalu frontmena Ivana Šibenika.

Marko Rudelić novo je ime domaće kantautorske scene, a glazbom se bavi od svoje desete godine. Sa 16 godina počinje nastupati kao ulični svirač po Zagrebu i Istri. Svoj prvi kantautorski nastup održao je 2012. godine, a do danas je iza njega preko 300 svirki – autorskih te s cover bendovima. Svoj prvi EP ''Sati'', folk & blues orijentacije, izdaje 2015. putem Bandcamp platforme, a njegov novi singl ''Gdje si sad'' izlazi upravo danas pod okriljem Dallas Recordsa. Ovaj sjajni mladi glazbenik sa već velikim sviračkim iskustvom predstavit će nam sa svojim bandom svoje nove autorske pjesme.