Najave koncerata

JO HRT

U srijedu, 6. veljače u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a ugostit će Adriana Mearsa, „najboljeg australskog trombonista“.

Na veljačkom koncertu Jazz ciklusa glazbe HRT-a, uz Jazz orkestar HRT-a, kao solist, dirigent i autor glazbe nastupit će Adrian Mears.

Rođen u Sydneyu 1969., rano je zaslužio epitet „najboljeg australskog trombonista“. Nakon studija u New Yorku, 1991. stigao je u Europu gdje se ubrzo nametnuo kao snažna umjetnička osobnost i vrstan virtuoz trombona. Hvaljene su njegov suradnje s Vienna Art Orchestra, Kennyjem Wheelerom, Bob Brookmeyer New Art Orchestra, Big Bandom McCoya Tynera i mnogim drugim uglednicima.

Sudionik je brojnih snimki zabilježenih za etikete ENJA i Blue Note. Nastupa na prestižnim festivalima diljem svijeta te radi na različitim projektima poput glazbe za klasični brass sastav Bach, Blech & Blues, Suite za didgeridoo i komorni orkestar s jazz triom i puhačkim ansamblom, putopisnog dokumentarca za australsku televiziju, glazbe za zbor i big band...