Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Atriju Galerije Klovićevi dvori, jednoj od najljepših lokacija Gornjega grada, ovog se ljeta nastavlja dugogodišnja tradicija održavanja koncertnih večeri pod zvjezdanim nebom. Unatoč globalnoj pandemiji, Atrij je i ovog ljeta domaćin najstarijem zagrebačkom ljetnom festivalu klasične glazbe. Festival se 2021. godine održava 40., jubilarni, put, uz gostovanja velikih domaćih i stranih glazbenih imena, pozicionirajući se na kartu vodećih komornih festivala u Europi. Ovo jubilarno izdanje otvoreno je 1. srpnja, otkada je održano već pet koncerata raznolikog glazbenog repertoara od rane glazbe do 20. stoljeća, a program se nastavlja danas i završava u četvrtak 15.7.

Večeras će na koncertnom podiju nastupiti ruska pijanistička zvijezda, virtuoz Andrey Gugnin, koji će izvesti djela B. Papandopula, A. Skrjabina, F. Liszta i I. Stravinskog.

Zadnji koncert ovogodišnjih Večeri na Griču bit će u četvrtak, 15. srpnja, a obilježit će ga nastup Ansambla Dialogos pod umjetničkim vodstvom muzikologinje, stručnjakinje za srednjovjekovnu glazbu i pjevačice Katarine Livljanić. Koncertni program Ansambla Dialogos nosi naziv "Barlaam & Jozafat".

Svi koncerti počinju u 21 sat.