Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Emisiju počinje splitska grupa "Aurora", a nastavljamo s još nekoliko pjesama s domaće scene. Prvo slušamo novu pjesmu "Davorina & Bogovića" a onda predstavljamo zagrebačku grupu "Paul The Walrus" s dvije pjesme, te instrumentalnom podlogom koju slušamo cijelu na kraju u odjavi emisije. Slijedi nekoliko pjesama s prvog samostalnog albuma Micka Fleetwooda i dvije pjesme s koncerta "Dave Mathews Banda" u Central Parku u New Yorku 2003. godine.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvara Mick Fleetwood koji je rođen na datum ove emisije 1947. godine. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu s istog, prvog albuma Micka Fleetwooda. U koncertnoj rubrici slušamo dio koncerta u Central Parku u New Yorku snimljen 24. rujna 2003. "Dave Matthews Banda", u kojem gostuje Warren Haynes. Prije 500 emisija, 5. ožujka 2007. godine na početku emisije slušali smo Eddyja Granta, pa to sada ponavljamo. Na datum ove emisije 1971. godine pušten je u javnost film "McCabe and Mrs Miller" Roberta Altmana, koji se kod nas zvao "Kockar i bludnica", čiji su sastavni dio i tri pjesme Leonarda Cohena, pa slušamo jednu od njih.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju počinje Red Foley, country glazbenik rođen na datum ove emisije 1910. godine. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu grupe "John Mayall & The Bluesbreakers" s ploče "A Hard Road" na kojoj je svirao, neke pjesme pjevao, a neke i potpisao kao autor, Peter Green. U koncertnoj rubrici nastavljamo slušati live snimke Warrena Haynesa, ovoga puta s albuma snimljenog u Moody Theatru u Austinu u Texasu 2011. godine. Nakon toga vraćamo se albumu "A Hard Road" Johna Mayalla i njegovih "Bluesbreakersa" i slušamo dvije pjesme u kojima pjeva Peter Green. Slijedi podsjetnik da 18. i 19. lipnja u Puli nastupaju "Foo Fighters". Prije 500 emisija, 26. veljače 2007. godine, na početku emisije slušali smo grupu "Leningrad Cowboys" pa sada to ponavljamo.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju počinje band "The New York Rock Ensemble" čiji je suosnivač kasnije vrlo svestrani glazbenik, klavijaturist i multiinstrumentalist, pa i dirigent Michael Kamen kojeg ćemo slušati u prvoj trećini emisije u još nekoliko skladbi tog banda, a onda u suradnji s grupama "Queen" i "Metallica". U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu Davida Gilmoura s albuma "On An Island" koji je Gilmour posvetio Michaelu Kamenu koji je umro tri godine prije objave ovog albuma. Slijedi predstavljanje grupe "Suede" koja će nastupiti na ovogodišnjem INMusic Festivalu na Jarunu. U središnjem dijelu emisije obilježavamo dvadesetu obljetnicu rubrike "Next Generation" koju je vodio tada dvanaestgodišnji (!) Ozren Bogdanović, a koji je danas glazbeni edukator i zborovođa nekoliko pjevačkih zborova. On će gostovati u emisiji svojim sjećanjima na to vrijeme i ponovno ćemo slušati glazbu koju je tada birao za nas, a izvodit će je "Queen", Simon And Garfunkel, Bob Marley i "Santana".

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvara Nikola Vranjković koji je 23. svibnja održao koncert u Zagrebu. Slušamo skladbu s albuma "Veronautika" koji je ovih dana "Croatia Records" objavila i za hrvatsko tržište. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu grupe "Allman Brothers Band" čiji je jedan od osnivača, Gregg Allman, umro na datum ove emisije prije dvije godine. U koncertnoj rubrici slušamo dvije snimke Davea Matthewsa i Tima Reynoldsa s albuma "Live at Luther College" snimljenog 6. veljače 1996. godine. Nakon toga se uz dvije pjesme vraćamo albumu "Veronautika". "Prije 500", u 489. emisiji "Rock oko", 5. veljače 2007. na početku smo slušali grupu "Black Crowes", pa ćemo to ponoviti na kraju prve trećine emisije.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju počinjemo samostalnim uratkom klavijaturista grupe "The Doors" Raya Manzareka koji je umro na datum ove emisije 2013. godine. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu s prvog albuma grupe "Leb i sol". U koncertnoj rubrici još jednom slušamo "Dave Matthews Band", ovoga puta s jednog koncerta u Chicagu 1998. godine. Slijedi predstavljanje grupe "Garbage" koja će nastupiti na ovogodišnjem INMusic festivalu krajem lipnja na Jarunu. Na datum ove emisije 1983. godine grupa "The Police" objavila je pjesmu "Every Breath You Take" koja se dugo držala na prvim mjestima top lista, pa ćemo je poslušati. "Prije 500", u 488. emisiji "Rock oko", 29. siječnja 2007. na početku smo slušali Brucea Dickinsona iz samostalnog opusa, pa ćemo to ponoviti. Prva trećina emisije završava novitetom s domaće scene, singlom grupe "Ozon".

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.


Emisiju otvara američki country pjevač Johnnie Wright rođen na datum emisije prije 105 godina, pjesmom koja je uvrštena u film Stanleya Kubricka "Full Metal Jacket". U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu Stevea Hillagea s albuma koji smo preslušavali u koncertnoj rubrici prije tjedan dana, da bismo u koncertnoj rubrici po prvi put slušali "Dave Matthews Band". Slijedi predstavljanje grupe "The Cure" koja će nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu 24. lipnja na Jarunu. Prva trećina emisije završava rubrikom "Prije 500". U 487. emisiji Rock oko 22. siječnja 2007. na početku smo slušali grupu "Foo Fighters" pa je to još jedna prilika da se, ponovivši tu pjesmu, podsjetimo i na to da 19. lipnja imaju koncert u pulskoj Areni.

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Na datum ove emisije 2002. godine objavljena je pjesma "The Good Stuff", koju je otpjevao Kenny Chesney, a koja je proglašena Billboardovom pjesmom za tu godinu. Slušamo je u otvorenju emisije. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu grupe "Santana" s njihovog prvog albuma snimljenog prije 50 godina. Slijedi isječak iz koncerta "BBC Radio 1 Live: Steve Hillage Live in Concert". Na datum ove emisije 1971. godine rođen je Chris Shiflett, gitarist grupe "Foo Fighters" koja će održati već rasprodani koncert 19. lipnja u pulskoj Areni. Slušamo tri pjesme s posljednjih albuma te grupe. Prva trećina emisije završava rubrikom "Prije 500". U 486. emisiji Rock oko 15. siječnja 2007. na početku smo slušali pjesmu "Running Back" grupe "Van der Graaf Generator", pa je slušamo ponovno.