Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Castaway Souls PRESS photo

Nakon singlova "Til Kingdom Come", "Taste of Honey" i "Shellie Trouble", sisački glazbeni projekt Castaway Souls predstavlja singl i videospot "Christmas Wish".

PortoMorto Kuca1

Nakon odlično prihvaćenog prvog albuma, Porto Morto objavljuje “Kuću“, singl s kojim najavljuju drugi album koji se očekuje na proljeće 2019. Za “Kuću” je snimljen i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića, koji možete pogledati u nastavku.

EcWBKJsk

Dvojac kojeg se čekalo još od njihove davne suradnje na pjesmi "I will be the same" konačno je danas izdao novi singl. Osim nedavne briljantne live akustične izvedbe Aviciievog singla "Without you", trance ikone Gareth Emery i Emma Hewitt ponovno su udružili snage i izdali singl stvoren da očara i nadahne, pod nazivom "Take everything".

Jall Aux Yeux Adieu 05

Bihaćki bend Jall aux yeux je u pjesmi Adieu okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno sa Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju „migrantsku internacionalu“, pjesmu koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je pjesma Adieu francuskog pjesnika Alfred de Musset – a) dotiče i migrantske krize koja je zadesila i naš grad.

2cellos

Pjesma je objavljena na aktualnom albumu "Let There Be Cello", a u originalu je izvodi Leonard Cohen. Spot je snimljen u Francuskom paviljonu u Zagrebu.

bruceonbroadway naslovnica 1

Objavljen je dugoiščekivani dvostruki CD „Springsteen on Broadway“.

Rezidencija Rojc

Nakon godinu dana porinuta je i 2. Rezidencija „Pionirski dom“, a ovoga puta su u glavnim ulogama bili Mario Knezović, lider i glavni motor mostarske grupe Zoster te DJ i producent, Filip Vrtarić (aka Filip Motovunski - Zagreb). Uz njih logističku potporu kao i prijašnje godine čine Alen Rosanda, gitarist i klavijaturist pulske grupe The Chweger, Branko Crnogorčić, tehnički voditelj rezidencije i producent te idejni začetnik rezidencije Edi Cukerić, glazbeni producent.

mccartney

Odnedavno su u katalogu legendarnog Paula McCartneyja dostupna dva nova reizdanja albuma iz njegove Wings ere. „Wild Life“ i „Red Rose Speedway“  hrvatskoj su publici dostupni u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

The Pickup Truck Band P1010700

Hrvatski glazbenici Lesi, Jaga i Danijel potpomognuti američkim i talijanskim studijskim muzičarima odlučili su se zabaviti kreiranjem božićne pjesme u modernom country rock aranžmanu. Za pjesmu je snimljen i video spot u režiji Tomislava Povića, u produkciji Ton filma.

ok

Zagrebački bend Otrovna Kristina predstavio je pjesmu “Pobjeda života”, drugu s novog studijskog albuma planiranog za 2019. godinu.

StudioPartum 220

U petak, 7. prosinca, U Umagu u hotelu Melia Coral održana je promocija prve pjesme i spota Bojane Žamarija, pod voditeljskom palicom Sergia Pavata.

prince musicology 2lp purple pshot manji

The Prince Estate u suradnji s Legacy Recordings najavili prvi val izlaska fizičkih naslova (CD/vinil) legendarnog Princea.

young

Nakon koncertne promocije albuma u rujnu u malom pogonu Tvornice Kulture, Matt Shaft je službeno objavio svoj debi album simbolički nazvan "Young". Činjenica je da se radi o mladom i perspektivnom glazbeniku koji je svoj autorski rad započet na engleskom jeziku uspješno zaokružio u jednu ozbiljnu cjelinu. Dugosvirajući album je ugledao svjetlo dana gotovo 3 godine nakon objave prvog singla te pokazao da postoji još jedan drugačiji glazbeni smjer na bogatoj domaćoj kantautorskoj sceni koji svojim elementima približava zvuk svjetske kantautorske scene.

THEE MELOMEN Layout Jacket FRONT

Nakon dobro prihvaćenog singla „Disappear“, izdan je istoimeni album banda Thee Melomen koji možete poslušati na Bandcampu diskografske kuće Martin's Garage Records.

tg

Tomislav Goluban je Božićni blues prvi put snimio 2009. Iako je očekivao da će tematika vrlo brzo zastarjeti, to se nažalost nije dogodilo pa je pjesma snimljena ponovo. Animirani spot je napravio Syed Ajwad iz Pakistana kojeg je Goluban upoznao preko interneta.