Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

omoti sigurros

Islandski avangardni rock bend Sigur Rós objavit će četiri posebna vinilna izdanja tijekom, sada već tradicionalnog, Record Store Daya koji se obilježava 21.4. Sva ova izdanja su već ranije objavljena u limitiranoj seriji i prodavana su u okviru islandskog festivala Norður, a sada ih bend objavljuje u još jednoj limitiranoj seriji.

Spomenuta Sigur Rós izdanja su prilikom prvog objavljivanja imala jedinstvene omote, budući da je svaki ručno nacrtao islandski umjetnik Sigga Bjorg. Za ovu priliku svaki od sudionika na ova četiri projekta je odabrao svoj omiljeni omot koji je štampan kao službeni omot izdanja.

Album „Route One“ snimljen je na najduži dan ljeta 2016. godine kada su se članovi benda vozili oko Islanda i cijelo putovanje od 1332 kilometra dokumentirali livestreamom na Youtubeu. Tijekom ovog putovanja bend je snimio osam pjesama koje su se našle na ovom izdanju.
Album „Liminal Remixes“ sastoji se od remiksa pjesama s albuma „( )“, „Valtari“ i „Kveikur“ za koje je su zaslužni producenti Alex Somers i Paul Corley, s kojima je bend često sarađivao.

Album „Untitled“ djelo je baš Alexa Somersa, dok je posljedenje izdanje „All Animals“ djelo ovog producenta i člana benda Sigur Rós - Jónsia Birgissona.

Od 21. 4. sva četiri izdanja će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, kao i u odabranim radnjama u Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj, Italiji, Australiji, Novom Zelandu, zemljama Beneluksa i Francuskoj, dok će biti moguće i online narudžbe.