Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

IMG 2631Prošlo je osam mjeseci otkada je Vatrin veliki hit 'Nama se nikud ne žuri' feat. Massimo zaplovio eterima, no kako sada stvari stoje – Vatrinu ćemo uspješnicu na valovima radijskih postaja još dugo slušati jer svoju poziciju na nacionalnoj glazbenoj top listi HR top40 među prvih deset čvrsto drže već 35 tjedana!

Grupa Vatra u međuvremenu je napravila još jedno glazbeno i vizualno remek djelo, opet u suradnji s redateljem Filipom Filkovićem.

'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i u one male naizgled beznačajne trenutke, a zapravo svima bitne. „Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda Ukleti Holandez; fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila.“ - Ivan Dečak

U prilog Dečakovim stihovima idu spot i vizualni prikaz povratka u neke ranije dane. Jedna od lokacija na kojoj je spot sniman najstarija je kuća u Gospiću u kojoj je Dečak provodio ljetne praznike za vrijeme djetinjstva.
'U toj kući sam prvi puta čuo ploče Doorsa, Stonesa, Floyda, pročitao knjigu Bludni Sin Charlesa Bukowskog, a sve me je to zapravo privuklo glazbi. Ovaj je spot samo malo vraćanja dugova toj kući, ali prije svega mojoj tetki, tetku i ujacima koji su mi otvorili vrata svoga doma  i učinili moj boravak u njemu čarobnim, a tu čaroliju i danas nosim u sebi.' – Ivan Dečak

Osim u Gospiću, spot je sniman na planini Žir u Lici i u stakleniku tijekom ljeta, a kako kaže Dečak 'penjanje na vrh planine na visokoj temperaturi nije nimalo jednostavno, a i sviranje u stakleniku bilo je na visokoj temperaturi i uz podršku bezbrojne vojske komaraca!'.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima