Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

zalagasper come to me video still 01 Universal Music

Sve zamjećeniji slovenski glazbeno-ljubavni par Zala Kralj & Gašper Šantl, koji djeluje pod umjetničkim imenom zalagasper, sredinom lipnja je svoju publiku ugodno iznenadio objavom pjesme „come to me“, svog prvog singla na engleskom jeziku. Bio je to hrabar iskorak za njih, budući da su do sada objavljivali pjesme isključivo na slovenskom jeziku, a na taj korak su se odlučili nakon uspješnog sudjelovanja na ovogodišnjem izdanju Eurosonga, koji ih je predstavio širokoj glazbenoj publici.

Za sam kraj ljetnih mjeseci ovoj magičnoj i sanjivoj pjesmi podarili su i video-oblik! „come to me“ dobiva i svoj prateći spot, koji donosi nježnu romantičnu priču Zale i Gašpera.

Za video je zaslužan ruski tim BSG, koji im je predložio scenarij spota, a mladi slovenski glazbenici su bili oduševljeni idejom: „Odmah smo se složili s njima, a trud koji je ova ekipa uložila u spot je neprocjenjiv, stoga im hvala na tome. Prepoznali su našu viziju da vizualima prikažemo našu zvučnu sliku. Naše pjesme su udobne, baš poput kreveta usred mora!“.

Snimanje se odvijalo u predivnom okruženju talijanske provincije Pescara u blizini Rima, što se pokazalo idealnom kulisom za priču videospota: „Ovo je jedan od najljepših krajeva koje smo do sada vidjeli, i sada je dio našeg spota. Presretni smo zbog toga“, otkrili su Zala i Gašper.

Iako su do sada često izvodili pjesme na engleskom jeziku, Zala i Gašper su tek s „come to me“ osjetili da sama pjesma nosi razinu kvalitete koju žele postići te da ima snagu i vrijednost biti njihov prvi službeni singl na engleskom jeziku. Uz to, s „come to me“ su učinili i iskorak u produkciji – ovo je prva pjesma koju produkcijski ne potpisuju sami, već im se u kreiranju novog zvuka pridružio Nikodem Milewski, talentirani i cijenjeni producent koji je do sada surađivao s imenima kao što su Klangkarussell, Robin Schulz, Felix Jaehn...

Uz objavu novog spota, pred ovim mladim glazbenicima je i nekoliko interesantnih nastupa, kojima će se nastavljati predstavljati široj publici. Osim u rodnoj Sloveniji, u narednim tjednima nastupit će i u Moskvi (u sklopu Afisha Showcase-a) te u Beču (u sklopu cijenjenog Waves Vienna festivala).

Podsjećamo, Zala i Gašper svoj su prvi singl „Valovi“ objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Do sada su se predstavili s ukupno 4 singla na slovenskom jeziku, koje su okupili pod simbolično nazvanim EP izdanjem „Štiri“, objavljenim u veljači ove godine. Na tom EP-u nalazi se i pjesma „Sebi“, s kojom su nastupili na ovogodišnjem Eurovision Song Contestu u Tel Avivu. S pjesmom „come to me“ – svojim prvim singlom na engleskom jeziku, nastavljaju korak po korak predstavljati svoju zajedničku glazbenu priču.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere