INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danny Lynn Wilson Peace Of Mind

Malo drukčiji stilski ugođaj dolazi iz promotorske kuće FRRP. Naime, američki glazbenik Danny Lynn Wilson preko izdavačke kuće SwingNation Records objavio je prije mjesec dana studijski album "Peace Of Mind", a kao što već znate, sve to ide uz globalnu radijsku promociju Franka Roszaka i njegove FRRP.

Nakon početnog preslušavanja albuma, onako na prvu, to uopće nema baš puno veze s bluesom. No, naravno, nakon malo pozornijeg ulaska u snimljeni sadržaj, osjeća se ta pritajena prisutnost ovog glazbenog stila. Nije na prvu očita, ali tu je samo pomalo čini mi se čak i namjerno prikrivena. Tek poneke pjesme su potpuno u blues maniri. Možda je to zapravo želja samog glazbenika, da bude ipak malo drukčiji od drugih!

Danny Lynn Wilson je zapravo pravi trubadur, njegova glazbena širina je velika i on bez imalo straha plovi svim mogućim glazbenim vodama. U primarnom isticanju tu je folk, koji lagano ide u americanu i tzv. "roots" glazbenu baštinu Amerike. Možda nije zgorega spomenuti da ako, primjerice, volite Krisa Kristoffersona ili pak Stevea Earlea, došli ste na svoje.

Jednako tako postoje tonski zapisi koji se mogu staviti u kontekst neke glazbe za opuštanje, za glazbeni sraz između svakodnevne ludnice i unutarnjeg mira svog bića. Nakon dosta godina provedenih na putu, na turnejama i svirkama Danny se odlučuje za ovaj studijski projekt, kojim zapravo odgovara na svakodnevne životne izazove. A u svemu tome pomogla mu je suradnja s nevjerojatnim Daveom Grossom, visokokvalificiranim i talentiranim producentom i multiinstrumentalistom, čija je znalačka sposobnost uvelike pomogla u konačnom oblikovanju zvuka ovog albuma. Dave to čini na najbolji mogući način, a sam glazabenik je sve to projicirao u album koji je naprosto kolekcija jednostavnih, ali vrlo neobično pristupačnih pjesama i to obzirom na čisto prezentacijsku formu.

Danny Lynn Wilson doista ne čini ništa krivo, niti se uvaljuje u neke problematične situacije. Svojom svirkom i slušljivim vokalom kroz gotovo 44 minute jednostavno vam ne dozvoljava da idete bilo kamo, već ste tu i slušate što vam to Danny nudi.

PREPORUKA:
Iako je "Peace Of Mind" Dannyja Lynna Wilsona daleko od neke izražene blues furke, teško da vam se neće svidjeti. Upravo suprotno, ponuđenih 13 skladbi itekako snažno upućuju na činjenicu da je ovdje u prvom planu široka lepeza glazbenih stilova, koji su izuzetno znalački ponuđeni širokoj populaciji konzumenata dobre glazbe. Uostalom, samo poslušajte album i uvjerite se jesam li u pravu!

Više saznajate na:
www.dannylynnwilson.com
www.facebook.com/dannylynnwilson
itunes.apple.com/us/album/peace-of-mind/1450092095
open.spotify.com/album/12D4a5NK1s1MbipqhGOb7U

Popis pjesama:

1. When Will the Loving Start/3:09
2. Sympathy for Your Man/3:58
3. Peace of Mind/3:43
4. Long Way Home/3:08
5. Love Only You/3:42
6. Middle Class Blues/2:44
7. Shine Is Off/3:38
8. Arkansas Trotter/3:07
9. High Water/2:52
10. No Walls/3:20
11. Fuss 'n' Fight/2:53
12. Too Many Hounds/3:21
13. Galway Bay/4:03

(SwingNation Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici