INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Puncke3

Punčke – distorija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend koji zadnjih desetak godina plijeni pozornost publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje pa se ne žele ograničavati samo na jedan glazbeni pravac. Poznate po izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor da uz beogradski Repetitor spektakularno zatvore šesto izdanje Impulse festivala.Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna dostupne su u Dallas

music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok cijena na dan koncerta iznosi 80 kuna.

Osnovane u Vinkovcima 2007. godine, Punčke počinju svirati isprva kao srednjoškolski višečlani bend, ali su od 2011. do danas snažna trojka, koja nije odlučila kojem žanru pripada. Publika i mediji opisuju ih kao alternativan/indie ili punk rock bend, ali mnoštvo utjecaja i njihovi osobni favoriti te glazbeni afiniteti čine svaku njihovu pjesmu posebnom, zaista drukčijom od ostalih.

Može se to čudi i na debi albumu “Sunčano s povremenom naoblakom” koji izdaju krajem 2013. i koji odmah kupi pohvale kritike i publike. Prisutan je na svakoj listi najboljih albuma godine na glazbenim portalima i u magazinima u Hrvatskoj i regiji.

Iako su nedavno postigle novi vrhunac u karijeri, kada su nastupile kao supporting act za Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu u lipnju 2014., Lucija (gitara, vokal), Goran (bubnjevi) i Anja (bas gitara) nastavljaju progresivnom putanjom. 2016. godine izlazi drugi album „Ništa nije kako se čini“, a lani su objavile EP “Valovi”.

Dosad, Punčke broje preko 350 live nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea, i spomenutom zagrijavanju za Queens of the Stone Age spektakl.

Njihova je eksplozivna, glasna i emotivna izvedba dobro poznata svakome tko ih je ikada poslušao uživo. Na koncu, o uspjehu govori i da su nedavno odradile i prvu turneju po Aziji i Maleziji.

Slušamo ih 13. travnja na zatvaranju šestog izdanja Impulse festivala u Pogonu Kulture, gdje nastupaju uz jednako eksplozivne i glasne regionalne zvijezde Repetitor.

Više na:
https://www.facebook.com/puncke/
https://punchke.bandcamp.com/

Subota, 13. 4. @Pogon Kulture

Ulaznice: 60 kuna u pretprodaji / 80 kuna na dan koncerta
Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka, sustav Entrio: https://bit.ly/2SGH90n