INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

cul de

Zagrebačka grupa Cul-de-Sac u četvrtak, 18. travnja, promovirat će u KSET-u svoj dvostruki vinyl “L’Equipue Extraordinaire”, a izdavač je Dirty Old Label.

Grupu su osnovali Dragan Pajić – Pajo (el. gitara, efekti) i Damir Prica Kafka - Capri (alt i tenor saksofon, bas klarinet, klavijature) 1986. u Zagrebu. U prvobitnom sastavu osim Paje i Caprija svirali su Predrag Dubravčić (bubnjevi) i Nino Markovac (bas).

Vizualni umjetnici Sven Stilinović, Milan Manojlović - Mance, Davor Antolić, Nicole Hewitt i Mirjana Vodopija surađuju sa CDS kao autori omota za samizdat i studijske kazete, i kao scenografi, a 1998. kao stalni član grupi se pridružuje likovni umjetnik Nikola Vincelj - Jinks, autor slajdova, postera i omota za kazete i CD-ove.

Zadnji Pajin nastup s Orkestrom bio je 2012. u Tvornici kulture. Cul-de-Sac orkestar za ubrzanu evoluciju nastavlja s radom nakon Pajine prerane smrti kao nonet u sastavu: Franjo Glušac (gitara), Bruno Vorberger (bubnjevi), Darko Rundek (bas), Andreja Kurelec Košavić (vokal i truba), Miro Manojlović (vibrafon), Igor Pavlica (truba), Neven Jurić (rog), Ivan Marincel (trombon), Damir Prica Kafka (saksofon i klavijature) u suradnji s vizualnim umjetnikom Nikolom Vinceljom - Jinksom i Natashom Kadin kao menadžericom.

Dragan Pajić - Pajo umro je 23.02.2014. Bio je jedan od prvih nezavisnih impro glazbenika na prostorima bivše države. Za sobom je ostavio dubok trag na impro i experimentalnoj sceni, također i veliku glazbenu ostavštinu zabilježenu na kazetama, magnetofonskim trakama, mini diskovima i cd-ima.

Ovaj album sadrži izbor arhivskih snimaka grupe Cul-de-Sac snimljenih na probama, koncertima i u studiju u razdoblju od 1986. do 2000. godine, a u KSET-u ćete ga imati priliku nabaviti te poslušati nastup sadašnje postave benda.

Cijena upada na dan koncerta iznosi 30 kn.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima