Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

P.S.fashion Foto by Mare Milin

Četiri dame, jedan show. Tako sebe vole nazvati četiri prekrasne dame koje nastupaju pod imenom The Frajle. Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča nastupima osvajaju publiku još od 2009. godine, no u zadnje vrijeme bilježe nikad veću popularnost u cijeloj regiji. Njihovi nastupi su senzacionalno dobri, obuhvaćaju čardaš, pop-rock, ali i šansonjerske melodije. Publiku osvajaju svojim iznimnim kako vokalnim, tako i instrumentalnim sposobnostima, a sve to ne skidajući osmijeh s lica tijekom cijelog nastupa. Razgovarali smo s njima uoči njihovog nastupa u Zagrebu za Badnjak.

Veselite li se povratku u Hrvatsku i koncertu u Zagrebu na Badnjak?
Imamo veliku publiku u Zagrebu, radujemo se svakom koncertu, al istina da za Badnjak bude posebna atmosfera. Toliko smo i same pričale o neverovatnoj atmosferi koju Zagreb ima tih dana, da puno naših prijatelja iz Novog Sada, dolazi tad.

Recite nam nešto o Vašem novom albumu "Live". Što Vam je bila inspiracija, koliko dugo ste ga stvarali, s kim surađujete na njemu?
“Live” album je album uživo sa koncerta u Novom Sadu i Zagrebu ove godine. Napravile smo izbor od 18pesama takvim sledom da kad slušate cd imate potpuni doživljaj koncertne atmosfere. Publika nam je tražila ovaj album, tako da smo i njima i nama ispunile želju sa “koncertom za poneti”. Ponesete delić koncerta sa sobom na put, u stan, kancelariju.

Koji su planovi The Frajli u novoj godini?
Za doček Nove godine nastupamo na trgu u Šibeniku, posle toga očekuje nas promocija novog albuma sa obradama, snimanje spotova, takođe prevodimo pesme na italijanski, tako da se spremamo i za koncertnu turneju i u toj zemlji.

Kada se sad okrenete i osvrnete na 2018. godinu koja se bliži kraju, možete li nam reći kakva je za Vas bila ova godina te podijelite s nama neku najdražu uspomenu?
Godina puna koncerata, letnjih bina, nastupa na velikim festivalima npr. Exit festival u Novom Sadu, snimanje novog albuma sa obradama itd.

Što Frajle vole raditi u slobodno vijeme, kada nisu u studiju?
Svaka od nas je različita, tako da i slobodno vreme provodi na drugačiji način.
Frajla Nata obožava šetnje, prirodu, Frušku Goru i svoje kućne ljubimce.
Frajla Mara voli druženje sa prijateljima, tamburaše i salaše.
Frajla Nena kuvanje, pecanje i Dunav.
Frajla Jela voli knjige, pozorišne predstave i druženje sa porodicom.

Imate li neku posebnu želju za suradnjom u budućnosti, nekog pjevača s kim biste voljeli snimiti pjesmu?
Sve 4 smo zaljubljene u Čolu :)

Za kraj, pošto se nalazimo gotovo pa na pragu nove godine, imate li kakvu poruku povodom nadolazećih blagdana za naše čitatelje i Vaše slušatelje?
Srećna Nova godina, svi praznici koji dolaze. Volite se, uživajte u lepoj muzici, prijateljima, putujte i čitajte što više :)