×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još jedno okupljanje moćnih ratnika pod dirigentskom palicom DJ Lawlessa i DJ Kneže odigralo se 1. 3. u Močvari. Dakako, radi se o još jednom heavy-power metal partyju. Ovoga puta, manifestacija je poslužila kao zagrijavanje za dva koncerta. Već 13. 3. u Zagreb dolaze švedski power metalci Sabaton tako da je ovo bila i prilika za druženje svim članovima Croatian Battalion Sabaton fan kluba. Sabaton na njihovoj turneji Swedish Empire Tour prate švicarski Eluveitie i mađarske nade Wisdom.

Drugi povod ovakvom okupljanju je naravno koncert najvećeg heavy metal banda u povijesti svijeta, Iron Maiden, koji 31. 7. nastupaju u Areni Zagreb. Uz to, u nagradnoj igri dijelile su se ulaznice za Burning Sea festival i Swedish Empire Tour.

Skoro pa tjedan dana prije ovog velikog događaja u životu svakog pravog metalca, odigrao se warm up party u klubu Valhalla na gornjem gradu koji je prošao u veseloj atmosferi punoj razgovora o nestrpljivo iščekivanim koncertima.

Kako to obično biva, za zagrijavanje je upriličeno preslušavanje posljednjeg Sabatonova albuma Carolus Rex.

Već na nastupu new age metalaca Bravement se vidjelo da će ova Valhalla biti još uspješnija od prošle. Momci su u sat vremena svirke odradili odličan posao zagrijavši publiku na radnu temperaturu.

Nakon njih su nastupili Made In Iron iz Splita. Vjerojatno najbolji Iron Maiden cover bend u Hrvata. Močvara se do tada već potpuno ispunila, svi znaju riječi pjesama, jednom riječju, fenomenalno. Sat i pol svirke sa fokusom na album Seventh Son of a Seventh Son je bilo dovoljno za uvod u koncert u Areni. Support Made In Ironu je bio mladi pjevač Dino Jelušić. Dino se od pobjede na natjecanju za dječju pjesmu Eurovizije transformirao u punokrvnog metalca sa odličnim nastupom i svakako izuzenim vokalnim mogućnostima.

Ostatak večeri je pripao DJ Kneži i heavy-power hitovima među koje se ubacila i Metallica. Uobičajeni vrhunac večeri sa Manowarom i Warriors of the World te na kraju neizbježni Blind Guardian i Bard's Song za završno opraštanje od još jednog veličanstvenog događaja.

Gotovo petsto prodanih karata i još mnogo onih koji su ušli s popisa garantira da će se ova tradicija u Močvari uspješno nastaviti i možda prerasti u nešto još i veće. Heavy metal scena u Hrvatskoj to svakako zaslužuje. Sa nestrpljenjem iščekujemo sljedeće iznenađenje iz radionice Kneža & Lawless.