×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Kawasaki 3P na Špancirfestu 2011.; Foto: Maja Musić; arhiva SoundGuardian.com

"Let's start our concert on time, said no musician ever!" Tog pravila su se držali sinoć i Kawasaki 3P koji je izašao na pozornicu oko 23.15, no prije njih publiku je zagrijala predgrupa. Bili su to bivši članovi Kawasakija najavljeni kao Kawasaki 3P za svatove, krstitke i rođendane. Odsvirali su nam mix sastavaljen od pjesama Mali medo, Indijanac, Krivo je more, Sretan ti rođendan i Sjekirom u glavu. Nadasve zanimljivo, s obzirom da su instrumentalno zvučali kao tonska proba, a vokalno kao da je netko pustio ploču unatrag. No s obzirom da su rekli kako su imali samo jednu probu zvučali su savršeno. Nakon njihovih 20 minuta svirke koje bilo sasvim dovoljno da se shvati kao zezancija, a da ne postane naporno, uslijedio nam je K3P.

Bend koji slavi 20 godina postojanja, široj publici postao je poznat nakon nastupa na Dori s pjesmom Antonija s kojom su nas i sinoć počastili. U 20 godina postojanja objavili su 3 albuma, a sinoć su ispunili što su najavili: spektakl, cirkus, tombolu, goste. Ne znam da li bih outfite ubrojila u cirkus ili spektakl, iako je prof. Babarović baš bio če-če u tamnoplavoj vintage haljini s uzorkom koju je vrlo vjerojatno posudio iz majčinog ormara. No, ni drugi članovi nisu odskakali. Bilo je tu utjecaja Sulejmana i Hurem, pa i latexa. No vratimo se na koncert.

Svirali su preko 2 sata gotovo sve svoje najveće hitove, poput: Ni da ni ne, Mate Parlov, Zec i Puta Madre. Gosti "Čipkice" su izvele Snifa san glu i pokazale su nam kako ska-punk zvuči u zborskom pjevanju. Obećano su izvršili: odsvirali su par novih stvari i upoznali nas tako s novim albumom. Nakon par odsviranih stvari uslijedila je tombola koju je vodila Martina Validžić, koja je kasnije izvodila rap dionice u Kaj hoćeš batina! Na tomboli su podijelili prva 2 albuma, kupinovo vino i jednu ploču Kawasakija. Za kraj su odsvirali Mašinu i Anđelka koje rijeđe izvode. Koncert je završio izvedbom Čipkica i makedonske pjesme Jovano Jovanke. Umalo sam zaboravila kako im je i Stipe bio u gostima i to onaj Stipe iz Hladnog piva koji se ovdje pridružio na trubi.

Sinoć je bio nadasve izvrstan koncert koji nije mogao proći bez standarnog poga i šutke. Svi koji su bili složit će se sa mnom, a oni koji nisu: nadam se da idete danas jer inače propuštate spektakl i cirkus. Sretan rođendan Jabuci i Kawasakiju, ali očito je kako za njihovu publiku treba veći prostor, nešto poput Bundeka. No, ostaje mi misterija zašto na kartama i plakatima najavljuju koncert kao Idu bugari, a onda ih ne odsviraju na koncertu. No, možda će na subotnjem koncertu biti drukčije.