Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 0577 

Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, ovo je premijerno ukazanje gajničke četvorke, odnosno petorke zvane Hladno pivo u križevačkom Klubu kulture. Kada se već činilo da se to gostovanje nikada neće dogoditi, ekipa iz K.V.A.R.K.-a i P.O.I.N.T.-a je za ovogodišnju Culture Shock manifestaciju bombastično najavila Hladno pivo. Iako bi datum održavanja sugerirao drugačije, koncert se ipak održao i dao svakom od dvjestotinjak posjetitelja dupkom ispunjenog kluba izliku da se narednih dana preko društvenih mreža hvali prijateljima i kolegicama s posla kako je gledao Hladno pivo u kultnom križevačkom klubu.

IMG 0429

Za razliku od posljednjeg puta kad sam prisustvovao njihovom koncertu prije nešto više od dvije godine, ovog puta nisam bio u mogućnosti iz petnih žila pjevati sve do jedne pjesme iz jednostavnog razloga što gotovo pola pjesama na repertoaru nisam znao. Nije bilo prikladno ni razbacivati se i gurati kako folklorinače nalaže u ovakvim prilikama jer, osim što bih vjerojatno bio zaliven hladnim pivom koje se u publici pilo kao da ne postoji sutra, bila je to drugačija vrsta publike, mnogo smirenija, da ne kažem kulturnija, no ona koja se ukaže na koncertima na kojima se sviraju prva tri albuma.

IMG 0594

Izuzev pokojeg usamljenog pokušaja određenih individua da unesu živost u inače statičnu masu koja je kratila vrijeme slikajući selfije i gledajući koncert kroz ekran mobitela, prva polovica nastupa je bila poprilično mlako prihvaćena. U drugom pak djelu koncerta, iako taj prijelaz nije bio jasno određen izvođenjem neke pjesme ili nedajbože stankom, mogli smo vidjeti tračak one KSET-ovske atmosfere gdje Mile zaboravlja stihove dok publika skače i raznježeno pjeva umjesto njega, što bi se moglo objasniti utjecajem "odlične križevačke craft pive" (Miletove riječi, ne moje), ili je možda trebalo skoro sat vremena svirke da se tradicionalno inertna križevačka publika zagrije, što se lako moglo riješiti angažiranjem nekog lokalnog benda kao predgrupe. Sve u svemu, oko 23 i nešto sitno, koncert kao da je nanovo počeo i poprimio neko drugo, puno aktivnije lice, na radost sviju prisutnih, benda pogotovo.

IMG 1037

Mislim da je nepotrebno nabrajati pjesme koje su odsvirane, kao i kvalitetu svirke ovog već iskusnog benda na pragu tridesetih, dovoljno je tek reći da su Križevci srdačno ugostili odlične zagrebačke muzičare koji su im zauzvrat priuštili vrlo dobru zabavu.