Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

TTNG Mocvara 09088

Dobro poznati i uhodani program „Good Vibrations“ organiziran  od strane Hangtime Agency-a nam je u subotu 14.4. u Močvaru doveo Oxfordsku math rock trojku TTNG (This Town Needs Guns). Bend je svoj prvi album „Animals“ izdao prije točno 10 godina te je u tom periodu djelovanja već uspio postati jedan od definitivnih ikona žanra.

Momci iz domaćeg benda From Another Mother imali su zadatak otvoriti  prvi zagrebački koncert engleskih matematičara. Ne da su samo otvorili koncert već su totalno ukrali show. Jako mi je teško prepričat što sve čini njihov live performans nevjerojatnim iskustvom. Ekipa u svoj nastup ulaže 150% svoje energije. To je skakanje, divljanje, deranje, pa onda malo nježnosti, topline i mira. I tako u krug. Nema smisla niš pisat, odite ih vidit kad sljedeći put budu pržili u Zagrebu. Svjetski bend, jednostavno brutalno.

TTNG je startao dosta kasno i bilo me strah da će nakon ovog mahnitog ludila od predgrupe bend jednostavno bit premekan, ali promijenio mi se film u glavi čim su se popeli na binu i krenuli peglat po instrumentima. Otvorili su gig s pjesmom „Adventure, Stamina & Anger“. Prije 5 godina su dečki snimili brutalan audiotree live na kojem se nalazi i ova stvar. Odmah su roknuli u glavu svojim sviračkim sposobnostima i tim uvodnim riffom koji me jednim dijelom iz nekog glupog razloga uvijek podsjeti na Seven Nation Army (i nadam se da se nakon čitanja ovog reporta to neće prenjet na nikog drugog). Kristalno čist vokal, luđačke gitarske dionice i tight ritam sekcija krenuli su masirat srca prisutnih. Sound je bio predivan i pjesme su se nizale skladno i prirodno. Imam sreće da u zadnje vrijeme potrefim koncerte vidno iskrenih bendova, a to je nešto što najviše cijenim u glazbi. Možeš ti imat svoju zajebanciju, briju i što god, ali ništa ne pobjeđuje atmosferu kada i bend i publika iskreno vole i cijene trenutak u kojem se nalaze. Svaka pjesma bila je popračena ovacijama i zajebantski chit-chat između pjesama između Tremaina i publike bilo je najugodnije ljepilo koje je povezalo ovaj događaj u koncert za pamćenje.

TTNG Mocvara 09138

Po već peti put za redom iz Močvare izlazim izuzetno zadovoljan. Oba su benda pokazala zašto su unikatna pojava u svijetu glazbe. Ljubiteljima TTNG-a definitivno preporučam bendove Totorro i Delta Sleep koji su uz njih moji osobni math rock favoriti.