Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

1

Kanadski indie rock bend Wolf Parade u srijedu je publiku oduševio energetičnim nastupom u Močvari. U sklopu svjetske turneje i promocije svog povratničkog albuma "Cry,Cry,Cry", Zagreb nisu mogli zaobići. Prije osam godina su zadnji put nastupali u Zagrebu u velikoj dvorani Teatra & TD, gdje su stvorili istinsku povezanost s hrvatskim fanovima, sada su se vratili i nostalgična publika ih je dočekala otvorenih ruku.

Fenomenalan nastup su započeli povratkom u 2010. godinu pjesmom "Cloud Shadow On a Mountain" albuma "Expo 86". Repertoar su začinile pjesme novog albuma 'Lazarus Online', 'Valey Boy' i 'You're Dreaming'. Slijedile su pjesme 'Grounds For Divorce' albuma "Apologies to the Queen Mary", pa 'Soldier's Grin' albuma "At Mount Zoomer". Odsvirali su bogatu set-listu od petnaestak pjesama kojima su obuhvatili dio svih četiri studijskih albuma, svirali su i pjesmu "Modern World" s EP-a iz 2003. godine. Nisu samo došli pokazati svoj novi album već su publici istinski zabilježili svoj povratak na scenu.

Nema pravog ljetnog koncerta bez rijeke znoja, tako je gitarist Dan Boeckner odmah na početku poručio publici da napuni dvoranu znoja. Fanovi zajedno s bendom nisu prestali skakutati tijekom cijelog koncerta, Boeckner nije uzeo pauzu čak i kada mu je gitara pregorjela. Zvuk cijelog koncerta je bio kompaktan, jasan, usklađen, svaku pjesmu su sjajno izveli. Svijetla pozornice su dodala još jednu dimenziju nastupu i poboljšala doživljaj i atmosferu. Wolf Parade svoj širok raspon utjecaja i neovisnost o žanru istaknuo je, heavy rock riffovima, psihodeličnim zvukovima, zvukovima distorziranog synthesizera, elementima post-punka, elektroničkim zvukovima, i emotivnim riječima.

2

Povezanost benda i publike je bila očita, Spencer Krug se zahvalio publici na hrvatskom u više navrata i spomenuo koliko mu je drago biti ponovo u svom omiljenom gradu Zagrebu.

Predviđen kraj je bio s pjesmom Fine Young Cannibals, nakon koje je bend otišao u backstage uhvatiti malo zraka. Nakon glasnog skandiranja sa strane publike, koja se nije htjela odvojiti od benda, vratili su se na fantastičnih petnaest minuta. Nastavili su svirati s euforičnom izvedbom pjesme "This Heart's on Fire", i završili s pjesmom "I'll Believe in Anything". Zajedno s fanovima ostavili su srce, dušu i litre znoja u dvorani.

Harvo Jay @ Močvara

Wolf Parade @ Močvara