Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

haggardPrije deset godina otkazan je koncert Haggarda u Zagrebu. Većina od nas je zaboravila da je taj koncert ikada i bio najavljen. Ali ne i Asis Nasseri, pokretačka sila benda koji broji puno članova. Očito je to otkazivanje čučalo negdje u njemu i kopkalo ga godinama, dok je i na samom početku koncerta to spomenuo i ispričao se zbog toga, iako je to bilo zbog promotera a ne benda. I tako nam je napokon stigao Haggard uz dva talijanska benda – Eternal Silence i Sound Storm.

Eternal Silence je bend koji stilom možemo smjestiti u gothic metal. Isprepliću se dva vokala – ženski – Marike Vanni te muški Alberta Cassine koji svira i gitaru. Početkom nastupa malo ih je mučila mikrofonija, no ubrzo je problem riješen i zvuk je bio sasvim solidan. Predstavili su se sa sedam pjesama ispred nažalost malobrojne publike. Šteta, jer je ovaj bend koji je na sceni već deset godina donio dobru dozu gotike uz svoje pjesme „Unbreakable Will“, „Game of the Beasts“, „Hell on Earth“.

eternalIako bi drugi bend Sound Storm također mogli svrstati u goth, od prethodnog benda su se ipak razlikovali. Također muški i ženski vokal, Andrea i Chiara, ali puno, puno više teatralnosti. Kako su i jedni i drugi Talijani i imaju dvoje vokalista, palo mi je na pamet da se nisu možda ugledali na puno poznatiju Lacunu Coil. No, ne zvuče isto kao i Lacuna. Sound Storm svojim pjesmama i nastupom priča priče vezane uz svoje pjesme. Između ostalih izveli su „Back to Life“, „Gemini“, „To the Stars“. Zvuk je također bio solidan, bend zanimljiv a nažalost je jedino podbacila – publika. Izgleda da se ekipa koja je nekada punila Boogaloo za nastupa Theriona i bendova njima stilski sličnih ohladila ili počela raditi, pa koncert ponedjeljkom predstavlja problem kada se u utorak ujutro treba ustati na posao?

sound stormI da, kada se u nekim drugim europskim gradovima koncerti radnim danima već privode kraju, kod nas headliner tek staje na pozornicu. Ne sjećam se kada je zadnji put pozornica u Boogaloou vrvjela glazbenicima s raznolikim instrumentima. Uz naravno uobičajene instrumente koji čine metal bend, našli su se tu i flauta, violina i čelo. Frontman Asis Nasseri je odmah krenuo u pripovjedačkom tonu. Ima nešto jako blago i jako simpatično u tom čovjeku i vidi se na prvu da mu je jako stalo do publike. Ali i do svojih ljudi, jer je na kraju predstavio ne samo svoje muzičare, već i svoje roadije. No, da krenem kroz pjesme i priče kojima nas je Haggard proveo – od „A Midnight Gathering“ do posljednje „Awaking the Centuries“. Bio je to najbolji spoj metala, klasike, opere, dionica svih instrumenata u svim mogućim kombinacijama savršeno protkanim.

asisAko je među rijetkima bilo onih koji nisu pratili i koji su čavrljali za stolom, sam Asis je spuštajući se s gitarom u publiku došao za stol i gestikulirao da brbljaju umjesto da prate koncert. Kroz pjesme je pripovijedao priče o Nostradamusu, Galileu Galileiu. Zvuk je i za njihovog nastupa bio jako dobar. Nakon koncerta bend se izašao družiti s publikom tako da su apsolutno i tim činom osvojili ama baš sve simpatije. Obećali su se vratiti. Nadajmo se da hoće!

Haggard set lista:
 
1. A Midnight Gathering
2. Of a Might Divine
3. Prophecy Fulfilled / And the Dark Night Entered
4. Tales of Ithiria
5. In a Fullmoon Procession
6. Herr Manneling
7. Heavenly Damnation
8. The Final Victory
9. The Observer
10. Eppur si muove
11. Upon Fallen Autumn Leaves
12. In a Pale Moons Shadow
13. Per Aspera ad Astra
14. Seven from Afar
 
Bis:
15. Awaking the Centuries



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici