Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

1

Kišna nedjelja. Tvornica Kulture. Rasprodan koncert.

U 21 h ugasila su se sva svijetla. Zadnji pokušaji stiskanja tijela što bliže pozornici još su u tijeku.
On ulazi samouvjereno s pomalo drskim smiješkom, noseći na sebi prekrasno plavo odijelo koje je baš pristajalo takvom showu.
Kao neki Mali-veliki Princ sjeo je za svoj klavir i usredotočio se na njega. Samo jarko bijelo svjetlo na zamračenoj pozornici upereno na grand piano.

Polako su krenuli prvi taktovi "Jubilee Road“... svaki član benda predstavljen tako da je zasvijetlio novi reflektor. Bio je to klasičan način otvaranja predstave, malo cheesy, no ipak je upio.
Napetost je izgrađena. Čuo se tek pokoji ženski “I love you Tom“ na koje se nije oglušio već uzvratio: “Love you more“!

2

Od prve pjesme pokazao je svoj vokalni raspon i snagu svoga glasa koji je divan... Sirov. Snažan. Nisam ni slutila da bi koncert Toma Odella mogao biti ovako impresivan.

On se daje potpuno. On dobacuje fore. Silazi među publiku. Prepušta mikrofon djevojci da otpjeva “Hold me“ dok sve nas ostale manevrira da se spuste što niže i uspjeva u tome tako da je gotovo cijela Tvornica bila na koljenima... nisko, niže, najniže. Trenutak za pamćenje kao i onaj kada je skočio na klavir, divljao i dizao atmosferu do vrhunca.

Konačno je došao trenutak koji su svi čekali. Pogledao je gomilu znajući točno što želimo i što čekamo, a prva nota koja izazvala je vrištanje i ushit. “Another Love“... dvorana koja isijavala zadovoljstvo. Nitko se više nije suzdržavao - svi su pjevali.

3

Odellova zadivljujuća i uzbudljiva izvedba dirnula je svako srce u prostoru. Zagrebu do zadnje note nije bilo dosta. Obećanje da će uskoro ponovno doći bila je donekle utjeha skupini koja ga je s nestrpljenjem dočekala. Tom je tek na početku svoje karijere... 27 godina mu je tek. Možemo očekivati još puno sjajnih pjesama i koncerata. On je malo Čudo koje piše pjesme, fantastično svira klavir, pjeva, producira... Inteligentno nas je zadirkivao i provocirao sve dok nismo dobili baš sve po što smo došli. Čak i ako niste ljubitelj njegove glazbe Odell je sinoć pokazao da se ne možete poreći njegov talent i božanstveni glas.

Svijet koji je Tom Odell stvorio sebi i obožavateljima pun je ljubavi, ranjivosti i topline.

Toliko životan i svima poznat.

Zato je voljen. Zato je čaroban.