Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ds 1

U drugom vikendu Križevci jazz festivala, priliku su imali nastupiti novosadski instrumentalni jazz ska bend. Ovo nije prvi put da momci dolaze u Križevce obzirom da su zbog svog stila nastupili na Skaville festivalu.

Deep Steady - ozbiljnih izraza lica, s tek tu i tamo kojom riječi prozborenom s publikom, započeli su sa svojim nastupom negdje oko 22.30h i kroz sat vremensku svirku isprezentirali svoj stil i melodije koju su sve u svemu zvučale dosta zabavno. Od vodećeg saksofona, na pozornici se našao i kontrabas koji je cijelom nastupu dao jednu lijepu, osvježavajuću notu. Klub kulture ovoga puta nije bilo toliko ispunjen, a u nekim trenutcima – žamor i buka prisutnih uspjeli su nadglasati Novosađane koji su svoj nastup odradili stoički.

ds 2

Njihov stil sviranja bazira se uglavnom na reggeau i ska pa je zbog toga interesantan za poslušati. Melodije su im pretežno neke srednje brzine dok je jedna od njih poprilično brza te brzo zapinje samim time za uho. Kada su krenuli s 'Deep Steady Blues', dalo se primjetiti kako su svi koji su bili prisutni i ne previše zapričani, počeli udarati nogom o pod, prateći ritam s pozornice. Ne znam jesu li momci zadovoljni odrađenim nastupom, ili publikom koja je bila pristuna, no po meni su odsvirali zanimljiv i čak plesni set skladbi.

Iako je prvotna postava satkana od šest članova, u sinoćnjem nastupu falile su klavijature te ih se na pozornici našlo svega petero. No, nedostatak zvuka klavijatura nije umanjio njihovu svirku te su uspjeli pokazati svoj talent i osebujni stil. Kompletni sastav čine Dušan Maurić na gitari, Vuk Čuvardić koji je vješto baratao kontrabasom, Sava Botić čiji zvuk klavijature nismo imali prilike čuti, Predrag Okijević s tenor saksofonom, Zoran Tegeltija na bubnjevima te Dejan Matić na gitari.

ds 3

Podsjećamo da će se Križevci jazz festival održavati još naredna dva tjedna, a svi koji su voljni saslušati nešto novo, priliku za to imaju u Klubu kulture.



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu