Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

ZKM web galerija Proba Orkestra 18

U nedjelju, 31. siječnja, u Histrionskom domu u Zagrebu dodjelom nagrada i premijernom izvedbom predstave „Geste i grimase“ Arsena Dedića u izvedbi Zlatka Viteza, Franje Kuhara, Sanje Marin i Olivera Beloševića, zatvoreni su XII. Gumbekovi dani, na kojima je sudjelovalo osamnaest kabaretskih predstava.

press1

Konferencija za medije povodom novog autorskog projekta redatelja Bobe Jelčića „Tri sestre“, prema drami Antona Pavloviča Čehova, održala se 26. ožujka u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

geste foto ines novkovic

„Geste i grimase“ premijerno igra u zagrebačkom Histrionskom domu u nedjelju, 31. ožujka, u 20 h, a tom se predstavom zatvaraju XII. Gumbekovi dani, kad će biti i svečana dodjela nagrada.

ja od jutra feature1

Praizvedba dramskog teksta “Ja od jutra nisam stao” dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađenog na natječaju Marin Držić za 2017. godinu, održat će se u petak, 29. ožujka u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, u 20 h, u režiji Nane Šojlev.

Timm Thaler ili prodani smijeh foto Damil Kalogjera 8

Predstavu „Timm Thaler ili prodani smijeh“, prema romanu njemačkog autora Jamesa Krüssa, u zagrebačkom kazalištu Trešnja režira Rene Medvešek, u suradnji s dramaturginjom Jelenom Kovačić. Premijera će se održati 22. ožujka 2019.

kum kokot krivac

Dana 16. ožujka u Histrionskom domu, u Zagrebu, otvaraju se XII. Gumbekovi dani, posvećeni, dakako, komičaru i glumcu - Mladenu Crnobrnji Gumbeku.

nevjerojatan dogadaj foto marin mimica

U srijedu, 6. ožujka, u 20 h, u zagrebačkom Teatru EXIT održat će se premijera obnovljene predstave „Nevjerojatan događaj“ u režiji Ivice Boban. Nagrađivana predstava premijerno je prikazana u Kazalištu KNAP 12. prosinca 2014. godine, a od 6. ožujka 2019. postat će dio repertoara Teatra EXIT.

preko veze foto kerempuh

U četvrtak 14. veljače i petak 15. veljače pretpremijerno, a u nedjelju 17. veljače praizvedbeno, na pozornici zagrebačkog Kerempuha, u 20 h, igra cabaret „Preko veze“ autora i redatelja Ivana Lea Leme.

Bergman filmski plakat

Dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji dokumentarni film „Bergman: Jedna godina, jedan život“ Jane Magnusson i pobjednik Berlinalea „Ne diraj!“ Adine Pintilie otvaraju novu sezonu Dokukina KIC. Nakon poduže pauze, Dokukino KIC otvara vrata 1. veljače, a oba filma ostaju u redovnoj kino-distribuciji.

glumica foto hnk

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u petak, 1. veljače održat će se premijera predstave „Glumica“, prema tekstu i u režiji francuskog pisca, koreografa i redatelja Pascala Ramberta kojem će to biti prva režija u hrvatskoj središnjoj kazališnoj kući.

Po domacu foto Toni Renaud 3

U četvrtak, 31. siječnja, u 20 sati, u zagrebačkom kazalištu Trešnja, održat će se humanitarna izvedba predstave „Po domaću“, za pomoć sedmeročlanoj obitelji Korman iz Nove Ljeskovice koja je izgubila kuću u požaru.

veselezene plakat

U četvrtak, 24. siječnja u 20 sati, u zagrebačkoj Vidri održat će se slavljenička izvedba desetogodišnjeg scenskog trajanja komedije „Vesele žene Hrvatske“.

raspad sistema 52

U petak i subotu, 25. i 26. siječnja pretpremijerno, a u ponedjeljak 27. siječnja premijerno, u zagrebačkom satiričkom kazalištu Kerempuh igra „Raspad sistema“ (The Play that Goes Wrong) H. Shieldsa, J. Sayera i H. Levisa, u režiji Borka Perića i dramaturgiji Dore Delbianco.

uspjeh foto histrion

U srijedu, 23. siječnja i u subotu, 26. siječnja 2019. u 20h, u Histrionskom domu u Zagrebu (pret)premijerno igra predstava „Uspjeh preko noći“ Davida Mameta, u režiji Saše Broz.

DSC 3921

U nedjelju, 20. siječnja, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održat će se svečana premijera nove komedije Teatra Rugantino “Sirena i Viktorija”.