Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mp

Mateo Pilat, mladi je i talentirani istarski glazbenik, koji nakon nekoliko odličnih singlova, nedavno predstavio novi spot i singl za pjesmu „Između nas“. Nama je to bila odlična prilika da ga upitamo koji su to albumi utjecali i još uvijek utječu na njegov rad.

Coldplay - "A Rush of Blood To the Head" (2002.)
Ja iskreno smatram da je ovo jedan od najkonzistentnijih pop rock albuma u zadnjim desetljećima i usuđujem se reći da je klasik. Na ovom albumu nema loše pjesme. Briljantno su napisane i producirane. Melankolično, romantično, melodično, tužno, toplo, mekano... Prekrasno.

Ed Sheeran - "X" (2014.)
Volim njegovu otkačenost. Neopterećen je žanrovima, što mi se također sviđa. Cijenim kantautore koji prave pjesme i pjevaju ih želeći izreći svoj stav, ispričati svoju priču i dati svoje viđenje stvari. Moja najdraža pjesma s tog albuma je I SEE FIRE.

The Beatles - "Abbey Road" (1969.)
Treba li objašnjavati zašto The Beatles? Mislim da je teško naći nekoga kome se barem jedna pjesma tog čuvenog benda nije svidjela i dotakla ga na poseban način. Meni je to omiljeni njihov album.

Hozier - "Hozier" (2014.)
Za sebe bih rekao da sam uistinu slow-music tip. Odgovara mi takva glazba i poistovjećujem se s njom. Pjesme SEDATIVE I TAKE ME TO THE CHURCH su vrlo moćne, prekrasne. Volio bih otići na koncert i poslušati sve uživo. To stavljam na popis životnih želja u skoroj budućnosti.

Joni Mitchell - "Blue" (1971.)
Njezin glas je moćan i fenomenalan u svakom registru, jednostavno me fascinira. A pjesme su prekrasne, svaka ima neku snažnu priču. Divno.

David Bowie - "Best of Bowie" (2002.)
Ovo je definitivno klasik. Volim njegovu teatralnost i način na koji priča priču glazbom. I uistinu volim njegov glas. Bio je iznimno karizmatičan, obrazovan, inovativan i talentiran. Od takvih glazbenika treba učiti čitav život.

Queen - "A Night at the Opera" (1975.)
Za mene je ovo njihovo remek-djelo.Album sa ogromnim rasponom-od sadržaja tekstova , do vokala, produkcije... Izvrsno. Možda je Bohemian Rhapsody njihova najbolja pjesma, ali na tom albumu ima toliko divnih stvari, recimo izvedba Love of My Life, pa skoro teatarska The Prophet's Song.Apsolutno nezaboravno!