MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Other I


Bookmark

Data

Released Studeni 2014
Format Albumi
Vrsta / Hard rock / Alternative/Indie Rock / Punk-Revival
Dodano Srijeda, 18 Ožujak 2015
Žanr Rock
Length 50:33
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2014
Država UK & US
Etiketa Bella Union
Catalog Number BELLA462CD
Edition details Objavljeno: 10.11.2014.; produkcija: James Rutledge, Colette Thurlow i Hannah Thurlow
Tags 2:54 Bella Union James Rutledge Colette Thurlow

Review

2:54, alternativni rock band iz Irske, svojim će zanimljivim nazivom zasigurno odmah uhvatiti oko publike, i to sa dobrim razlogom. Ovaj relativno mlad bend predvođen je od strane dvije iznimno talentirane sestre Collete i Hannah Turrow, koje su svoju karijeru započele u velikome stilu. Izlazak pod svijetla globalne pozornice obilježio je njhov prvi album 2012. godine, koji nosi naziv istoimen onom samog benda. Bez sumnje veoma uspješan, u kratkom vremenu ove su dvije talentirane autorice pronašle svoje mjesto na turnejama uz poznata imena poput Warpaint, The XX, Wild Beasts i The Maccabees. Obećavajućeg i bogatog zvuka koji dolazi kao mješavina The Cure i Garbage, u 2014. godini izdale su svoj drugi studijski album pod nazivom The Other I.

The Other I u djelovima podlježe dijelom novom pop trendu u glazbi, pri tome ipak uspjevajući sadržati standardne elemente folka, shoegaze i grunge glazbe pomješane sa utjecajem The Cure psihodelije te tamnih i teških riffova tipičnih za ovaj band. Dok bi smo to mogli nazvati svojevrsnim zaštitnim znakom sestara Turrow, zvuk albuma gotovo bez truda uspjeva stvoriti solidnu atmosferu koja odiše odlučnošću, postavljajući na čvrste temelje album unutar prve minute bilo koje pjesme. Pa tako Pyro i In The Mirror nose upravo taj težak te emocionalno dalek ugođaj koji svojim tempom i hladnoćom reprezentiraju najbolje što ovaj album može ponuditi. Gradeći ponajprije na ritmu preko bubnjeva, dolazi nam Blindfold sa svojim solidnim hookom koji preko suptilne suradnje bubnjeva i nježnog zvuka klavira dodatno pridonosi slojevitosti albuma. Njegov prethodnik Orion sa svojim zvucima daleke gitare adekvano reflektira emotivnu postavku cijelog albuma, pri čemu se na sličan način nadovezuje Sleepwalker. Odmak od teških tonova dolazi na Monaco dok već South nastavlja graditi prema glavnoj temi albuma. Igrajući se tezama i antitezama te reflektirajući osjećaj zarobljenosti koji se postepeno gradi kroz album dolazi nostalgična Glory Days, a kulminira sa pjesmom Raptor, oslobađajući emotivno te pružajući figurativan izlaz iz osjećaja nemoći što se povlači kroz stihove.

Dok album dobrim dijelom uigra na sigurno i testirano po pitanju zvuka, što dakako ne možemo zamjeriti sestrama Turrow, u svojoj završnici ipak ostaje nedorečen. U trenucima jednoličan te pomalo moton, u prilog mu igraju iskrena emocija i pjesme čiji ritam brzo ulazi u uho. Nastupajući odlučno zadovoljeni su svi uvjeti za solidan album, no na žalost ovdje priča staje. U jednu ruku odlična singerija između instrumenata koja ide prema stvaranju bolje atmosfere igra u prilog albuma, dok sa druge nalazimo pjesmu Thender Shots koja kao takva ima minimalnu glazbenu vrijednost. Pa tako još jednom se vraćamo na tezu u nedorečenosti, gdje dobar dio albuma iako emotivno zaokružen kao cijelina ipak djeluje nedvoršeno. U krajnosti solidan, vjerujem da će kroz buduća ostvarenja sazrijeti prema kategoriji odličnosti.

Branimir Hrženjak

Hits 2310

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici