MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Plug Me In


Bookmark

Data

Released Listopad 2007
Format Video
Vrsta Rock / Heavy metal / Hard rock
Dodano Utorak, 11 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 3
Edition date Listopad 2007
Država Australija
Etiketa Sony BMG
Tags

Review

Kada sam danas, 05. siječnja u ruke uzeo DVD ediciju Plug Me In, legendarnih AC/DC preplavila su me ugodna sjećanja kako smo nekada, prije gotovo trideset godina, rado slušali ovaj odlični australski rock bend. Izdavačka kuća Sony BMG prošle godine objavile su ovaj DVD i shodno tome mnoštvo njihovih fanova krenulo je nabaviti ovu više nego raskošnu ediciju.

 

Trostruki DVD sa više od pet sati koncertnih i televizijskih nastupa sa opsežnim bonus dodacima u vidu intervjua, promo reportaža i tiskovnim konferencijama diljem svijeta, gdje su "strašni" AC / DC nastupali. Malo je tko tamo daleke 1973. u Sydneyju vjerovao da će ovi "drekavci" uspjeti. No, njihova glazba i beskompromisni pristup cijelom tom filmu, vrlo brzo su stavili stvari na svoje mjesto. Već svojim prvim albumima High Voltage (1974.) i TNT (1975.) u Australiji, a potom i nakon izdanja istih, početkom 1976. u Velikoj Britaniji i Americi. Potkraj 1976. objavljuju svoj treći album Dirty Deeds Done Dirt Cheap, potom je uslijedio Let There Be Rock i time su AC/DC zapravo stvorili ono što mnogi nazivaju... planetarni uspjeh.

 
 

Nakon smrti Bon Scotta (20. veljače 1980.), mnogi su im predviđali raspad i kraj karijere. No, kao i puno puta do sada AC/DC nisu doživjeli slom već dapače, sa novim vokalom Brian Johnsonom snimili su svoj možda i najbolji, najveći i ini album, famozni Back in Black i opet su potvrdili da su jedni od najvećih svjetskih rock bandova. Čak ni stalne personalne promjene nisu mogle poljuljati taj status, pa su stoga dečki iz AC/DC doslovno uletjeli u 1990. albumom The Razor"s Edge i fenomenalnim hitom Thunderstruck. Isto tako činjenica da od 2000. i albuma Stiff Upper Lip nisu studijski aktivni, stoga je ova DVD kompilacija došla u pravo vrijeme, jednostavno da se malo osvježi memorija.

 

Sve što možemo naći na ovoj trostrukoj DVD ediciji snimljeno je od listopada 1975. do lipnja 2003.i odličan je kronološki pregled zbivanja oko benda i samih članova, a tu ponajprije mislim na pokojnog Bon Scotta i onog manijakalnog gitariste Angusa Younga - školarca u kratkim hlačicama, koji vam doslovno svojim gitarističkim rifovima i solažama para uši, srce i dušu.

 

53 pjesme plus bonus dodaci doslovno će vam razoriti sve te brižno posložene glazbene kockice, jer tko će ostati imun i hladan kada čujete i vidite kako AC/DC praše: T.N.T., Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, The Jack i druge svima dobro poznate teme. Naravno, fanovi su opet došli na svoje i već su doslovno razgrabili prvi kontingent izdanja, oni koji su sentimentalno vezani za AC/DC, dileme nema... trk do najbliže trgovine i cap... trk... kući i onda fešta počinje! Osobno spadam u grupaciju nostalgičara, koji se uvijek rado prisjećaju dana kada smo drmali glavama i oduševljavali se snažnim zvukom ovog i više nego odličnog banda.

 

PREPORUKA:
 

Oni koji nisu veliki obožavatelji AC/DC nakon petosatne seanse to zasigurno neće postati, jer za to ipak morate imati određene predispozicije, ali će se barem u tim ljudima razviti nešto više poštovanja i razumijevanja prema ovom velikom bendu.
 

AC/DC su stvorili svoj svijet u kojem su bili neprikosnoveni vladari i doslovno im premca nije bilo. Oni su to i danas, iako su studijski utihnuli i mada ih nema na top ljestvicama, AC/DC su stalno prisutni, a kada čujete i vidite; kako to oni izvode svoje pjesme... trnci vam prođu tijelom, noga nezaustavljivo počne lupkati u ritmu stvari koja svira, a ruka sama leti prema koljenu i mada me nešto "žiga" u vratu, ne mogu zaustaviti glavu. Pa, da ipak su to AC/DC i to sa više od pet sati njihove glazbe... možda je to za moje godine malo previše.... ali Vama to sigurno neće predstavljati nikakav problem! Nabavite trostruku DVD ediciju Plug Me In i uvjerite se sami!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 5925
AC/DC Video Kronologija Live at River Plate » Live at River Plate

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu