MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2009
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Rock and roll / Southern rock
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr Blues
Length 54:14
Broj diskova 2
Edition date Kolovoz 2009
Država SAD
Etiketa Silver Arrow Records
Catalog Number 0 20286 13632 3
Edition details objavljeno: 31.8.2009.; producent: Paul Stacey; snimano: Levon Helm Studios
Tags The Black Crowes Silver Arrow Records Paul Stacey

Review

Bend koji je Melody Maker jednom okitio epitetom “naj rock 'n' roll rock 'n' roll bendom svijeta” samo godinu dana nakon povratničkog albuma Warpaint svoje obožavatelje iznenađuju izdavanjem dvaju novih uradaka.
Činjenica da iza njih stoji dvadesetgodišnja karijera, nije ih spriječila u okušavanju novih načina publiciranja svoje glazbe.

Radioheadov In Rainbows izgleda da je dobro utabanao put digitalnom downloadu i besplatnom pristupu glazbi. Tako su Crowesi Before The Frost izdali na klasičan način – CD format uz limitirano LP izdanje, popratni album artwork i kupovina istoga putem CD shopova (ili sve popularnijih online shopova) dok je sestrinski (ili bratski) album Until The Freeze svojevrsni dar obožavateljima koji kod za besplatan download mogu pronaći unutar prvog albuma. Spomenuti download album dostupan je u Flac i mp3 formatu.

No, izdavanje albuma “blizanaca” nije jedina inspirativna ideja koju su Crowesi prigrlili tijekom snimanja ovog albuma.
Ideja je jednostavna – snimiti pjesme na lokaciji koja svojom atmosferom i lokacijom najbolje odražava duh novih pjesama uz prisustvo najvjernijih obožavatelja. Snimanje (ili svojevrsni intimni koncert) pred publikom trajalo je pet dana u legendarnom Levon Helm Studios.

Keith Richards, Eric Clapton, Elvis Costello, My Morning Jacket…samo su neka od imena sa dugačke liste glazbenika koji su snimali u “Levon-u”. Ne čudi što su za lokaciju odabrali upravo ovo mjesto koje je ustvari preinačena drvena štala jer Before the frost…Until The Freeze istinski je rock/country/blues album čije pjesme lako možemo zamisliti u soundtracku za film o razuzdanim buntovnim rock zvijezdama u kožnim jaknama kao i u modernom američkom westernu.

Braća Robinson čini se da su u novoj postavi benda, okupljenoj prije izlaska Warpainta, pronašli formaciju koja zvuči kao da se radi o svježe oformljenom bendu željnom afirmacije i uspjeha. Potkovani novootkivenom energijom i poletom, zajedno sa iskustvom i samopuzdanjem rock veterana, svakako su uspjeli uvjeriti većinu glazbenih kritičara koji na velika zvona objavljuju kako se radi o najboljem ostvarenju Crowesa od doba Amorice.

Da su Crowesi oduvijek bili inspirirani Rolling Stonesima ne krije ni prva singlica sa albuma pod nazivom I Ain't Hiding. Ova disco/rock pjesma samo je jedna od slojeva što čine Before the frost… Tako među jedanaest pjesama možemo pronaći klasične rock pjesme (Good Morning Captain), sirovije i žešće skladbe (Been A Long Time (Waiting On Love) ), country rock balade (Appallosa, Last Place That Love Lives) kao i melodiozne catchy country pjesme poput Houston Don’t Dream Dbout Me.

The Black Crowes ovim albumom brane i potvrđuju svoj glamurozni naslov “naj rock 'n' roll rock 'n' roll bend svijeta”. Until The Freeze... album je koji okuplja osim novih, većinom country obojenih, skladbi i cover verziju Stephen Stillsove So Many Times.

Svi oni koji vole country, uživati će u ovom bonusu, dok će oni manje skloni ovom glazbenom pravcu, preskočiti većinu pjesama ili ih ostaviti po strani za jednu prelijepu nedjelju kada će se probuditi vedri i smjeli, spremni da uz svoj doručak uživaju u country melodijama iz pera braće Robinson.

Lidia Horvat

Hits 1192
The Black Crowes Albumi Kronologija Happiness Bastards » Happiness Bastards

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici