MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Little Red


Bookmark

Data

Released Veljača 2014
Format Albumi
Vrsta / R&B / House / Electronic / Dubstep / Dance-Pop
Dodano Utorak, 20 Siječanj 2015
Žanr Dance-pop
Length 48:11
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2014
Država UK & Europe
Etiketa Rinse
Catalog Number 88883743952
Edition details Produkcija: The Arcade, The Invisible Men, Geeneus, George FitzGerald, Joker, Route 94, Sampha, Jacques Greene, Moto Blanco, Fraser, T Smith, M. J. Cole, Al Shux, Huxley
Tags Columbia Sony Music Katy B Rinse

Review

„On A Mission“ iz 2011. bio je jedan od onih albuma o kojima se pričalo čitavu godinu. Munjevitom brzinom proširio se glas o novoj ženskoj snazi na britanskoj sceni-mlađahnoj Katy. „Little Red“ nastavlja gdje je prethodnik stao sa za nivo višom razinom energije i po svoj prilici, blagim, ali primjetnim nedostatkom ideja.

„Next Thing“ dokaz je da na ovom albumu klupske energije ne manjka, te da je Katy marljivo, gotovo školski pokupilahousetrendove koji, iako komercijalni, nemaju dodirnih točaka s klasičnom David Guetta degradacijom istog. „5 AM“ zamišljam kao trensastu himnu britanskih srednjoškolki kojima ne manjka glazbenog ukusa, nakon koje slijedi odlična „Aaliyah“. Radi se o zaista uspješnoj suradnji s Jessie Ware, suvremenoj verziji „Jolene“ Dolly Parton, na što se i referira u tekstu: „Aaliyah, please don't take my man,although you know that you can“. „Crying For No Reason“, mnogo sretniji izbor za singl od ranije spomenutog „5 AM“, istovremeno je jednostavan i bogat, a kako se privodi kraju, samo se nadograđuje i dovodi cijelu priču do kataklizmičkog svršetka.

Utjecaj Disclosureovog velikog prošlogodišnjeg uspjeha osjetan je na cijelom albumu a „I Like You“ bi bila plod te inspiracije. „All My Lovin“ i „Play“ slabije su odrađene stvari, iz razloga što prva lagano tjera u dosadu, dok druga, iako odlična suradnja sa Samphom, zrači kaosom na negativan način, usprkos potencijalu koji sadrži. Kako se album približava kraju, i Katy posustaje, stoga su poslijednje dvije pjesme slobodno mogle biti zamijenjene sa „What Love Is Made Off“ da ova nije iz nekog razloga izostavljena s albuma.

„Little Red“ je prepoznatljivo autorsko djelo nepopravljive partijanerice Katy B. Koliko je početak žestok i euforičan, toliko kraj dočekujemo izmoreni i pomalo iscijeđeni, stoga na ovaj album možemo gledati kao na party na kojem kao i uvijek samo najuporniji ostaju. Upravo je to ona stavka koja ga razlikuje od na sva zvona hvaljenog prvijenca. Iako i dalje zanimljiva i kvalitetna, jednostavno joj nedostaje svježine što „Little Red“ stavlja u sjenu debitantskog uratka. U Katynu obranu, to je apsolutno razumljivo s obzirom na visoke standarde koje je prije par godina postavila.

 

Jasmina Šašić

Hits 2074
On A Mission « On A Mission Katy B Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima