MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ogenj
Žanr Rock
Grad Koprivnica
Država Hrvatska
Aktivan od 2015. - (aktivni)
WEB https://ogenj.bandcamp.com
Tags Ogenj

Bookmark

Energični, koprivnički folk rock sastav Ogenj nastao je krajem 2015. od strane nekolicine entuzijasta i zaljubenika u glazbu kojima je glavni cilj bio napraviti vesele pjesme koje slave život i sve oko njega. 2018. godina za Ogenj bila je svojevrsna prekretnica. Objavljen im je prvi album "Domaj" u izdanju Dancing Beara koji je iznjedrio nekolicinu iznimno uspješnih singlova kao što su “Lepa Mara”, “Hote, hote”, “Ljubaf na najjakše” i “Domaj”. Na proljeće 2019. osvojili su dva Porina u kategorijama ‘Novi izvođač godine’ i ‘Najbolji album etno glazbe’ za album “Domaj”, a iste godine nominirani su i za prvu Rock&Off nagradu, za Veliki prasak godine i izvođača godine po glasovima publike.

Ogenj danas čine Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica), Denis Kuzel (bubnjevi), Luka Iverac (viola, harmonika), Filip Kušnjer (gitara) te Borna Ilić (bas gitara). Uz brojne klupske i festivalske nastupe diljem regije u 2019. odradili su i uspješnu turneju po Poljskoj i sjeveru Njemačke te još mnoštvo nastupa na domaćem terenu. Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja. Dijelili su pozornicu s Hladnim pivom, Zadrugom i Cinkušima, svirali na INmusic festivalu te na brojnim drugim festivalima diljem regije što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će od sada revno pohađati njihove koncerte.

Krajem 2019. godine uputili su se u studio gdje su snimili hvaljeni drugi studijski album "Si kak jen", koji su objavili 8. svibnja 2020. godine ponovno za diskografsku kuću Dancing Bear. Kroz zreliji i studiozniji pristup na novom izdanju koji od samog izlaska redom prikuplja hvalospjeve kritike, Ogenj su uspjeli utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Naime, Ogenj su prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali i s gudačkim kvartetom Libra koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Samo iz toga je već jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte. S druge strane, Ogenj su i ovoga puta ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin i s kojim nastavljaju odličnu suradnju, ustupivši mu i mjesto gosta na 12. pjesmi, “Duša”. Surka ujedno poručuje i da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.

 

Članovi:
Ant Ruth - bisernica, gitara, vokali
Filip Kušnjer - gitara, back vokali
Denis Kuzel - bubanj
Nikola Terzić - bas, back vokali
Tara Knežević - prva violina
Albumi (2)
Songs (26)
# Song
Hits 2490

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici