Na današnji dan
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ticketoride

1965. singl Beatlesa "Ticket To Ride" objavljen je u SAD-u od strane izdavačke kuće Capitol Records. Izdavačka kuća navela je da je pjesma iz nadolazećeg filma "Eight Arms To Hold You" (izvorni naziv za film "Help!").

Događaji

1970. Irkinja Dana našla se na vrhu britanske ljestvice sa singlom ‘All Kinds of Everything’, pobjedničkom pjesmom na Euroviziji te godine.
1980. Blondie su imali singl na američkom broju jedan: ‘Call Me’ je jednak uspjeh postigao i u Britaniji. Pjesma se našla i u filmu ‘Američki žigolo’ s Richardom Gereom.

1980. 32-godišnji Brian Johnson pridružio se australskim rokerima AC/DC, dva mjeseca nakon smrti originalnog pjevača grupe Bona Scotta.

1986. George Michael je bio na 1. mjestu britanske ljestvice singlova s "A Different Corner", njegovim drugim samostalnim singlom na broju 1. Postao je prvi glazbenik u povijesti britanske ljestvice koji je dosegnuo 1. mjesto sa svoja prva 2 singla.

1986. Prince je započeo dvotjedni boravak na 1. mjestu američke ljestvice singlova s "Kiss". Prince je imao i pjesmu na broju 2, "Manic Monday", grupe The Bangles, koju je napisao pod pseudonimom "Christopher".

1988. Sonny Bono, nekad član dua Sonny & Cher, postao je gradonačelnik kalifornijskog grada Palm Springs.

1995. The Stone Roses su održali prvi nastup u pet godina pojavivši se u Rockefeller klubu u norveškom Oslu

1998. Robbie Williams je osvojio vrh britanske ljestvice albuma debijem ‘Life Thru A Lens’. Prodan je u gotovo 2,5 milijuna primjeraka.

Robbie - Life

Robbie Williams - "Life Thru A Lens" (naslovnica), foto: Amazon


2012. bivša menadžerica Leonarda Cohena osuđena je na 18 mjeseci zatvorske kazne zbog maltretiranja i prijetnji glazbeniku.

2020. Michael Ball And Captain Tom Moore su dospjeli na 1. mjesto britanske ljestvice singlova sa svojom verzijom "You'll Never Walk Alone". Za dobrotvorni singl, Moore je, šest dana prije svog stotog rođendana postao najstarijom osobom koja je postigla 1. mjesto (bio je na vrhu ljestvice na svoj 100. rođendan), pobijedivši prethodnog rekordera Toma Jonesa.

Rođeni

1928. Alexis Korner, rođen kao Alexis Andrew Nicholas Koerner, britanski glazbenik. Smatra se ‘ocem britanskog bluesa’. Počeo je karijeru kao jazz i skiffle glazbenik, usput dovodeći američke bluesere u Britaniju na turneje. Godine 1961. je osnovao Blues Incorporated, sastav u kojem su članovi bili i Charlie Watts, Jack Bruce, Ginger Baker, Graham Bond, Long John Baldry te mlađi fanovi grupe poput Jaggera, Richardsa, Briana Jonesa, Roda Stewarta, Johna Mayalla i Jimmyja Pagea. Uskoro je počeo i medijsku karijeru, radeći na radiju, a idućih desetljeća je promijenio nekoliko grupa poput C.C.S, Snape i Rocket 88. Preminuo je od posljedica raka pluća 1984. godine.
1942. Alan Price, britanski glazbenik, najpoznatiji kao klavijaturist The Animalsa od 1962. do 1965. godine.

1943. škotska pjevačica Eve Graham iz grupe The New Seekers koji su 1972. imali singl na britanskom broju 1, "I'd Like To Teach The World To Sing" kao i hitove "You Won't Find Another Fool Like Me" i "Beg, Steal or Borrow".

1947. američki gitarist Mark Volman iz grupe The Turtles koji su 1967. imali američki singl broj 1, "Happy Together" i hit "She'd Rather Be With Me".

Preminuli

2003. najstariji glazbenik u Velikoj Britaniji, Conrad Leonard, umro je u dobi od 104 godine. Skladatelj i pijanist Leonard tijekom karijere je radio s Coleom Porterom, Petulom Clark i na BBC-u. Do 103. godine, svirao je klavir svakog četvrtka u vrijeme ručka u kafiću Plantation u Twickenhamu.

2005. američki tenor Richard Lewis iz doo wop / R&B grupe The Silhouettes. Singl grupe "Get A Job" bio je prvi hit na Billboardovoj R&B ljestvici singlova i ljestvici pop singlova 1958.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture