Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1970. premijerno je prikazan film The Beatlesa "Let It Be".

Događaji

957. Guy Mitchel zauzeo je prvo mjesto britanske top ljestvice singleova s "Rock-A-Billy", njegovim četvrtim i posljednjim brojem jedan. Ova je pjesma zaslužna za ime ovog žanra - miksa rocka i countryja.

1967. The Supremes su deseti put zasjali na vrhu američke top ljestvice s singlom "The Happening". Isti je zauzeo šesto mjesto u Velikoj Britaniji. Bio je to njihov posljednji singl kao The Supremes, kasnije su objavljivali pod imenom Diana Ross and the Supremes.

1967. drugi album Monkeesa, "More Of The Monkees" je dospio na 1. mjesto britanske ljestvice albuma.

1969. Led Zeppelin je postao prva britanska rock grupa koja je nastupila na Hawaiima.

1970. premijerno je prikazan film The Beatlesa "Let It Be". Premijera se održala u New Yorku. Film je prvotno planiran kao televizijski dokumentarac koji sadrži nenajavljeni nastup benda na krovu jedne zgrade, koji je bio ujedno i njihov posljednji nastup u javnosti.

1971. Stevie Wonder je na dvadeset i prvi rođendan dobio obiteljsko nasljeđe u vrijednosto milijun dolara. Bez obzira na to, on je već zaradio trideset milijuna.

1974. četrdeset i pet ljudi je uhićeno, a više od pedeset ozljeđeno nakon što je mladež počela bacati boce izvan koncerta Jackson Fivea na RFK stadionu u Washington DC-u.

1978. Boney M su bili na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Rivers Of Babylon". Singl koji je pet tjedana ostao na vrhu ljestvice izvorno je bila pjesma jamajčanske reggae grupe The Melodians, čija se verzija pjesme pojavila kao soundtrack u filmu "The Harder They Come" iz 1972. godine.

1985. Bruce Springsteen oženio je Julianne Phillips u Oregonu. Julianne je podnijela zahtjev za razvod 30. kolovoza 1988.

1989. Bon Jovi je zauzeo prvo mjesto američke ljestvice s "I'll Be There For You". Bio je to njihov četvrti američki broj jedan, a pjesma je u Velikoj Britaniji zauzela osamnaesto mjesto.

1989. Kylie Minogue zauzela je prvo mjesto u Velikoj Britaniji s pjesmom "Hand On Your Hart".

1989. Simple Minds su dospjeli na 1. mjesto britanske ljestvice albuma sa "Street Fighting Years", svojim četvrtim brojem 1. Na albumu su se našli "Mandela Day", "Belfast Child" i "Biko".

1996. Oasis su postali najbrže prodavanija grupa u povijesti Velike Britanije nakon što su prodali 330 000 ulaznica za ljetne koncerte u samo devet sati.

2008. Babyshambles su nastupili u Londonu. Bio je to njihov prvi nastup nakon što je Pete Dohrety pušten iz zatvora.

2008. Američka je pošta objavila marku u čast Franku Sinatri. Na marki je slika Sinatre iz 1950. na kojoj nosi šešir.

Rođeni

1941. engleski zabavljač i rock and roll pjevač i gitarist Joe Brown koji je 1962. imao singl na britanskom broju 2, "A Picture Of You". Snimio je šest filmova, a za BBC Radio 2 je uređivao specijalne radio emisije.

1941. američki pjevač i tekstopisac Ritchie Valens koji je 1958. imao hit singl na američkom broju 2, "Donna" i hit "La Bamba". Dana 3. veljače 1959., ono što je postalo poznato kao "Dan kada je glazba umrla", Valens je smrtno stradao u zrakoplovnoj nesreći u Iowi, nesreći koja je odnijela i živote kolega glazbenika Buddyja Hollyja i J. P. "The Big Bopper" Richardsona.

1943. Mary Wells, američka pjevačica.

1945. Magic Dick, svirač usne harmonike u američkom rock bendu The J Geils Band, koji je 1982. imao singl na američkom broju 1 i britanskom broju 3, "Centerfold".

1950. Danny Kirwan iz Fleetwood Maca.

1950. irski pjevač i skladatelj Johnny Logan, rođen u Australiji. Pobijedio je na Eurosongu 1980. godine, s pjesmom "What's Another Year".

1950. Stevie Wonder, pjevač, skladatelj i multiinstrumentalist. Talentirano dijete koje se pretvorilo u jednog u najkreativnijih izvođača dvadesetog stoljeća. Oslijepio je nedavno nakon rođenja, a potpisao je ugovor s velikom diskografskom kućom sa jedanaest godina. Dosad je imao preko četrdeset broj singleova koji su zauzeli visoke pozicije na ljestvicama diljem svijeta.

1951. Paul Thompson, bubnjar engleskog rock sastava Roxy Music, s kojim je imao hit singlove "Street Life", "Love Is The Drug", "Dance Away", "Angel Eyes", "Jealous Guy" i "Avalon".

1966. Alison Goldfrapp, engleska pjevačica, najpoznatija kao glavni vokal dua elektroničke glazbe Goldfrapp, koji je 2008. imao album na britanskom broju 2, "Seventh Tree".

1966. američki pjevač i tekstopisac Darius Rucker iz američkog rock sastava Hootie & The Blowfish koji su 1995. imali album na američkom broju 1, "Cracked Rear View". Kao pjevač country glazbe je postao prvi crni umjetnik koji je dospio na 1. mjesto ljestvice Hot Country Songs sa svojim prvim singlom "Don't Think I Don't Think About It".

1967. američki pjevač, tekstopisac i gitarist Chuck Schuldiner. Osnovao je pionirski death metal sastav Death 1983. godine i često ga nazivaju "kum death metala". Schuldiner je preminuo od tumora na mozgu 13. prosinca 2001. godine.

1979. Michael Madded, basist grupe Maroon 5, koja je 2004. imala album na 1. mjestu britanske ljestvice, "Songs About Jane", i iste godine singl na američkom broju 1 i britanskom broju 4, "She Will Be Loved". Također su 2014. imali album na 1. mjestu američke ljestvice, "V".