Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Katy PerryMnogi glazbenici prije nego su stekli svjetsku slavu, odlučili su svoje ime promijeniti. Razlozi su razni, no neki izvođači su umjesto vlastitog imena odlučili uzeti nadimak, ili su samo promijenili ime ili prezime.

Cilj ovoga je zvučnost i autentičnost, a za veliku većinu glazbenika sigurno niste znali da kako su se zvali prije slave. O ovim je glazbenicima riječ:

Katy Perry je svoje ime mijenjala čak dva puta. Zvala se Kathryn Hudson, a svoj prvi album gospel glazbe izdala je pod imenom Katy Hudson. Kasnije je počela graditi svoju svjetsku karijeru uzela majčino prezime kako bi izbjegla zamjene za glumicu Kate Hudson.

Bruno MarsPravo ime pjevača Brune Marsa zapravo je Peter Gene Hernandez. Svoje portorikansko ime Mars je promijenio kako bi izbjegao stereotipe.

Miley CyrusMlada pjevačica Miley Cyrus zvala se Destiny Hope Cyrus. Dok je bila djevojčica otac ju je od milja nazivao 'Smiley' kako bi istaknuo njenu vedru narav. S godinama je nadimak Smiley skraćen u Miley.

Lady GagaPop diva Lady Gaga, pravog imena Stefanie Joanne, svoje umjetničko ime dobila je zahvaljujući legendarnoj grupi Queen. Poznati hit 'Radio GaGa' zaslužan je za ime današnje kraljice popa.

PinkNjezino ime je Alicia Moore, no široj javnosti je poznatija kao Pink. Naime, Alica se u mladosti često znala zacrvenjeti u licu kad bi joj bilo zbog nečega neugodno. Upravo zbog svojih ružičastih obraza dobila je nadimak Pink.

RihannaRobyn Rihanna Fenty je pravo ime barbadoške pjevačice Rihanne, koja je svoje drugo ime iskoristila i kao umjetničko.

Lana Del ReyElizabeth Woolridge Grant svoju glazbenu karijeru započela je graditi još 2008. godine pod imenom Lizzy Grandt. No, budući da nije procvjetala onako kako se nadala, odlučila je još jednom promijeniti ime i kompletan imidž te je tako nastala Lana Del Rey. Njeno umjetničko ime spoj je imena američke glumice Lane Turner i Fordovog tipa automobila Del Rey, a pjevačicu samu sebe naziva "gangsterskom Nancy Sinatrom".

www.antenazagreb.hr