Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RSD HR

Domaći su se bendovi pridružili velikim svjetskim facama pa će tako 22. travnja, na Dan prodavaonica ploča, objaviti nova izdanja. O kojim se bendovima i albumima točno radi, doznajte u nastavku.

Brain Holidays RSD

Brain Holidays - "System Error"
Hrvatski roots/reggae sastav Brain Holidays opet je oduševio hrvatsku glazbenu javnost svojom inovativnošću i angažiranim tekstovima. Simbolično, svoj treći studijski album "System Error" objavili su na prvi dan proljeća i tako zaokružili više od petnaest godina predanog rada na domaćoj glazbenoj sceni. Album je primljen odlično, kako od strane publike tako i od strane službene kritike.

U sklopu svog petnaestogodišnjeg djelovanja ostali su vjerni svom matičnom žanru roots/raggae i zadržali naglasak na društvenoj angažiranosti pjesama koje stvaraju. Upravo takvo stilsko određenje ima i novi album "System Error" precizno secirajući surovu hrvatsku stvarnost.

Iskrivljene vrijednosti ovdašnjeg sistema i dominacija negativnih informacija u medijima samo su neke od tema koje prožimaju novi album Brain Holidaysa. Pjesme s albuma „System Error“ kritički orijentiranog slušatelja potiču na promišljanje, ali svojom pitkom lirskom i glazbenom formom ipak nude jednostavnost i jasnu poruku optimizma. Idejna struktura novog albuma puno je razrađenija nego na njegovim prethodnicima što je evidentan razvoj benda. Bez obzira na ozbiljne teme koje prožimaju cijelo novo izdanje, svaka je pjesma evidentan poziv na ples.

Marko Tolja RSD

Marko Tolja i Jazz Orkestar HRT - "Stavi pravu stvar"

Zajednički projekt sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a predvođenih dirigentom Andreasom Marinellom i virtuoznog riječkog pjevača donosi jedanaest swing obrada poznatih domaćih pop i rock hitova.  

Bezvremenske pjesme “Blago onom tko te ima”, “Ja volim samo sebe”, “Rijeka snova”, “Budi moja voda”, “Sanjaj me”, “Nocturno”, “Teške boje”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, “Putujem”, “Bitanga i princeza” i “Ugasi me” dobile su potpuno novo ruho u fenomenalnim aranžmanima Zvjezdana Ružića, Mirona Hausera, Joea Kaplowitza i Andreasa Marinella. Albumom “Stavi pravu stvar” Marko Tolja se vraća svojim korjenima klasičnom “Big band” zvuku.

Pavel RSD

Pavel – "Družba krivih odluka"

Četvrti Pavelov album napravljen je kao zbir singlova sa svega nekoliko klasičnih albumskih pjesama. Svaka je pjesma potencijalna za radijsko emitiranje, a sudeći po dosad objavljenim singlovima s nadolazećeg albuma od kojih je najaktualniji  „Lažu devedesete“, od samog se izlaska nalaze na samom vrhu top ljestvica najslušanijih singlova.

Naslov novog Pavelovog izdanja preuzet je iz pjesme „Junaci Hatzove ulice“, generacijske pjesme o svima koji su činili i čine društvo koje je svoje dane i noći većinom provodilo u Aljošinom bivšem stanu u Hatzovoj ulici. Većina pjesama s novog albuma referira se upravo na osjećaj pripadnosti i sigurnosti koju pruža prijateljstvo i slatko – gorki osjećaj prolaznosti vremena s ljudima čije su karakteristike nekad bile one muzičara, studentice ili sanjara, a danas su postali očevi i majke. Selidbom iz stana zaključeno je jedno veliko poglavlje života koje je bilo inspiracija novim Pavelovim hitovima od kojih se oni već objavljeni naveliko vrte radijskim eterom!

Prethodni albumi „Pavel“ (2007.), „Od prve zvijezde ravno“ (2012.)  i „I mi smo došli na red“ ( 2014.) iznjedrili su hitove poput „Zbog tebe“, „Moj stan je prekinuo s njom“, „Čuvaj me“ i „Ljubav stoljeća“, a već objavljeni singlovi s nadolazećeg albuma „Poslije nas“, „Ljubav“ i „Lažu devedesete“ zasigurno će potvrditi njihov već postignuti glazbeni status!

Mayales RSD

Mayales - "Simbol za Sunce"

Grupa Mayales i Aquarius Records s ponosom najavljuju izlazak trećeg studijskog albuma, pod imenom Simbol za Sunce, u subotu 22. travnja 2017. Novi album stiže nakon pet godina i izvrsnih najavnih singlova 'Roadie' i 'Danas smo Happy'.
 
Brižno pripreman u studiju traženog producentskog dvojca Jure i Pavla (Svadbas), album donosi dvanaest novih pjesama u prepoznatljivom umjetničkom potpisu ljubimaca domaće rock kritike i glazbenih sladokusaca. Na dan izlaska albuma Mayales će na svojim Facebook stranicama ekskluzivno predstaviti malu umjetničku poslasticu, video art spot za uvodnu pjesmu 'Među tajnim tajnama'. Autor spota je Dalibor Barić, 'srodna duša' grupe Mayales te autor omota novog albuma odnosno spota 'Roadie', pjesme koja je prošle godine proširila fan bazu Mayalesovih sljedbenika te ponovno pomaknula granice domaćeg popa, uz neobičnu suradnju s Terezom Kesovijom.
 
Sve najavne pjesme novog albuma demonstriraju dubinu i širinu novog materijala, od uzbudljivog retro pop-rocka ('Danas smo happy'), preko discoidnog trans popa ('Roadie') sve do spomenute 'Među tajnim tajnama', koja pokazuje nježniju stranu novog materijala, višeglasni svemir i psihodeličnu raskoš na tragu svojih uzora (The Beatles, Beach Boys,...).
 
U subotu 22.4. održava se Record Store Day, a to je i dan kada objavljujemo novi album, zato pozivamo sve zainteresirane na potpisivanje CD-a „Simbol za Sunce“ od 19h u prostorijama Aquarius Music Shopa u zagrebačkom Branimir centru, Ulica kneza Branimira 29. - kaže Petar Beluhan.

Letu Stuke RSD

Letu Štuke - "The Best Of"
Legendarni sarajevski bend Letu Štuke za ovogodišnji je Record Store Day pripremio kolekciju svojih najvećih hitova koji su obilježili regionalnu rock scenu posljednjih desetljeće i pol.  Međunarodni Dan prodavaonica ploča obilježava se već deset godina, a ove je godine na rasporedu 22. travnja.

„The Best Of“ Štuka sadržava sedamnaest pjesama te bonus pjesmu „Padaj“ koja se po prvi put nalazi na nekom studijskom izdanju. Uz ovaj novitet, na albumu će se naći i dobro poznati hitovi kao što su „Mjesto za dvoje“, „Pero Papacoder“, „Tesla“, „Paranoja“, „Minimalizam“, „Sunce“ i drugi, proizašli iz diskografije koju čine tri izvrsna albuma – „Letu štuke“, „Proteini i ugljikohidrati“ te „Brojevi računa“.

Ovaj odabir najboljih pjesama iz pera predvodnika benda Dine Šarana bit će dostupan u svim boljim CD shopovima od subote, 22. travnja.

 

Albume su osvojili:

Brain Holidays - Mario Gorica
Marko Tolja - Silvio Šoda
Pavel - Martina Huzanić
Mayales - Erna Duratović
Letu štuke - Mio Lučić

O načinu preuzimanja nagrade, dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila. Čestitamo!