Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Jinx Live

Bookmark

Data

Released Prosinac 2008
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Utorak, 04 Listopad 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Tags

Review

 

Najveći pop bend devedesetih se 2007., na radost svih, vratio. Ipak, Na zapadu nije doživio toliko dobar prijem publike koliko se očekivalo te da će ostvariti povratak benda koji je otišao upravo na svom vrhuncu. Uslijedila je koncertna turneja koja je bila hvaljena, no Jinxima se dosta zamjerao nedostatak energije. I na audio Jinx Live zapisu se to osjeti.
 
Svih 15 pjesama koje se nalaze na ovom live albumu su neergično, rutinersko klizanje. Podjednaka zastupljenost starih i novih hitova će zadovoljiti i one koji su istinski fanovi Jinxa kao i onaj alternativni šminkeraj koji će sad posjećivati koncerte pop miljenika kritike jer su čuli da su dobri iako su dok se radilo o manje poznatom bendu na sam spomen pjesme mijenjali radio stanicu. Publika oduševljeno pjeva s Yayom stare hitove, dok ovi noviji, osim iznimnog Na čemu si ti nailaze na dosta hladan prijem.
 
Hladnom prijemu je možda kriv manjak glazbenog egzibicionizma koji bi trebao biti obilježje svakog dobrog koncerta. Ako se već ne ide u pravljenje cirkusa naušrtb glazbe, Yaya bi se tu i tamo mogla vokalno isprazniti, ne bi loše pala ni koja instrumentalna solaža, sve kako bi se podigao adrenalin koji ova ploča nema. Ove pjesme zvuče kao da je na studijske verzije nadosnimljeno pjevanje i vriskovi publike. Jinxi bi morali moći i bolje od toga. 
 
Da Yaya nije otišla od pjevanja i počela slikati i krečiti po RTL-u, Jinxi bi samo tako zadržali svoju veličinu. Ovako nisu daleko od toga, no stara energija kao da je izgubljena, a ostalo je samo ziheraštvo. Cijeli ovaj live album u biti zvuči kao kompilacija najvećih hitova u bonus verziji s nekoliko pjesama s Na zapadu. Sve je to odrađeno kako treba, ali ni u sekundi ne zvuči bolje od regularnosti.
 
Ivan Glazer
Hits 646
Na zapadu « Na zapadu Jinx Albumi Kronologija Diksilend » Diksilend

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42